REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Salát Waldorf

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Slavnostní přílohový salát vhodný jako doplněk studené mísy se studeným pečeným kuřetem.


Ingredience:
250 gbílého celeru
250 gnakyslých jablek
100 gmajonézy
1 lžícesmetany
1 hrstořechových jader
mletý pepř
citrónová šťáva
cukr
ocet
sůl

Postup:

1. Oloupaný celer uvaříme v mírně okyselené vodě téměř doměkka, zcedíme ho a po okapání nakrájíme na tenké hranolky
2. Majonézu trochu zředíme smetanou a ochutíme solí, mletým pepřem a cukrem
3. Přidáme vychladlý celer, oloupaná, na hranolky nakrájená jablka, pokrájené (nasekané) ořechy, promícháme a necháme proležet
4. Podle chuti ještě salát dochutíme citrónovou šťávou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy