REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Salát Waldorf II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát z rukoly nebo polníčku, strouhaného celeru a plátků jablek, zakápnutý dresinkem, posypaný ořechy.


Ingredience:
1 1/4 hrnkustrouhaného celeru
1/2 hrnkuvyloupaných vlašských ořechů
2 ksstředně velkých zelených jablek
1 kssvazku rukoly nebo polníčku
Na dresink:
1 lžičkacukru
2 lžíceolivového oleje
2 lžícebalsamikového octa
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Na dresink promícháme olivový olej s balsamikovým octem, solí, pepřem a cukrem
2. Rukolu opláchneme a necháme okapat, z omytých jablek vyřízneme jádřince a nakrájíme na kolečka, celer nastrouháme na hrubo
3. Na jednotlivé talíře rozprostřeme rukolové listy, na ně položíme strouhaný celer, poklademe plátky jablek, zakápneme dresinkem a posypeme ořechy.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy