Salát z rukoly nebo polníčku, strouhaného celeru a plátků jablek, zakápnutý dresinkem, posypaný ořechy.
Ingredience:
1 1/4 hrnku | strouhaného celeru |
1/2 hrnku | vyloupaných vlašských ořechů |
2 ks | středně velkých zelených jablek |
1 ks | svazku rukoly nebo polníčku |
Na dresink: | |
1 lžička | cukru |
2 lžíce | olivového oleje |
2 lžíce | balsamikového octa |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Na dresink promícháme olivový olej s balsamikovým octem, solí, pepřem a cukrem
2. Rukolu opláchneme a necháme okapat, z omytých jablek vyřízneme jádřince a nakrájíme na kolečka, celer nastrouháme na hrubo
3. Na jednotlivé talíře rozprostřeme rukolové listy, na ně položíme strouhaný celer, poklademe plátky jablek, zakápneme dresinkem a posypeme ořechy.