REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Salát s nakládanou červenou řepou, jablkem a semínkovou granolou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept na chutný bezmasý salát připravený z pečené a pak marinované červené řepy, jablek a semínkové granuly. Recept vítěze soutěže MasterChef Romana Kotláře.


Ingredience:
Na naloženou řepu:
2 ksčervené řepy
6 lžicolivového oleje
2 lžícebalzamikového octa
1/2 lžičkydijonské hořčice
1/2 lžičkymedu
pepř
sůl
Na jablka:
2 ksjablka
4 lžicevody
1 lžícecitronové šťávy
1/2 lžičkycukru
1/2 lžičkysoli
Na semínkovou granolu:
75 gmásla
50 gmedu
25 gslunečnicových semínek
25 gdýňových semínek
25 glískových ořechů
špetka soli
Na dokončení salátu:
rukolové a špenátové listy
semínková granola
naložená jablka

Postup:
  1. Řepu zabalenou do alobalu upečete v předehřáté troubě na 180°C asi 45 minut (podle velikosti řepy)
  2. Upečenou řepu oloupete, nakrájíte a naložíte do směsi oleje, octa, medu, hořčice, soli a pepře., necháte marinovat minimálně 2 hodiny
  3. Pokrájená jablka necháte marinovat ve směsi vody, šťávy, soli a cukru asi půl hodiny
  4. Připravte si granolu; máslo necháte rozpustit s medem a solí, lískové ořechy nasekáte, ořechy smícháte se semínky, rozpuštěným máslem, medem a solí, pečete na plechu s pečícím papírem v předehřáté troubě na 160°C asi 40 minut, po každých 10 minutách granolu promícháte, aby se pekla rovnoměrně
  5. Nakonec vše podívejte se salátem z rukoly a špenátových listů.
Doporučení:

Možné servírovat jako špíz.

Poznámka:

Recept k článku: Party menu vítěze soutěže MasterChef Romana Kotláře

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

20 nejlepších receptů z cukety

Cukety jsou vlastně odrůdy tureckých tykví, které se obvykle sklízejí nezralé. Především jejich dužina je vhodná na tepelnou úpravu a ke konzumaci. V tomto článku najdete seznam těch nejlepších receptů na cuketu, které najdete v naší databázi.

číst dále ...

Grissini – tyčinky urozeného původu

Příběh grissin je spjat s Turínem a rodem Savojských. V Itálii nechybí na žádném stole, jsou dokonalé jako snack k sýrům a uzeninám či na vaření. Věděli jste ale, že vznikly už před stovkami let?

číst dále ...

Domácí ovocné nanuky s překvapením

Léto a prázdniny se pomalu ale jistě blíží ke konci, slunečné počasí nám ale snad ještě chvilku vydrží, navíc co si budeme povídat, především děti se zmrzliny nikdy nenabaží. Připravte si proto domácí ovocné nanuky, které vás příjemně osvěží a můžete je navíc vyšperkovat podle vlastní chutě. Je to tak jednoduché.

číst dále ...

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Používejte místo cukru med, chutná skvěle a prospívá organismu

Je cukr neodmyslitelnou součástí vaší kuchyně, posezení u kávy i pomocníkem proti stresu? Potom si zaděláváte na nemalé zdravotní potíže. Problém je v použití rafinovaného cukru, kterému se ne nadarmo přezdívá bílý jed. Jeho konzumaci byste měli omezit na minimum. Cukr však není jediným sladidlem, skvělou alternativou je zejména med. Chutná skvěle, je zdravý a osladíte s ním nejen šálek čaje.

číst dále ...

Vynikající salát pokaždé jinak

Inspirace na obědy a večeře není nikdy dost. Zejména v letních měsících většina z nás vyhledává spíše lehké pokrmy, a proto přijdou vhod především tipy na nejrůznější domácí saláty. Rychle ale vyžeňte z hlavy představu zvadlých zelených lístků s kousky rajčete. Pořádný salát je kombinací luštěnin, celozrnných plodin, sýrů, masa či oříšků a lahodné zeleniny. K tomu, abyste jej dochutili rozhodně nebudete potřebovat majonézu ani kečup!

číst dále ...

Ty nejlepší recepty na zpracování švestek

Malá švestková kuchařka – TOP recepty z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz. Vybrali jsme pro vás nejoblíbenější, prověřené recepty našich čtenářů na zpracování a využití čerstvých švestek v kuchyni.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy