REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Salát s nakládanou červenou řepou, jablkem a semínkovou granolou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept na chutný bezmasí salát připrevený z pečené a pak marinované červené řepy, jablek a semínkové granuly. Recept vítěze soutěže MasterChef Romana Kotláře.


Ingredience:
Na naloženou řepu:
2 ksčervené řepy
6 lžicolivového oleje
2 lžícebalzamikového octa
1/2 lžičkydijonské hořčice
1/2 lžičkymedu
pepř
sůl
Na jablka:
2 ksjablka
4 lžicevody
1 lžícecitronové šťávy
1/2 lžičkycukru
1/2 lžičkysoli
Na semínkovou granolu:
75 gmásla
50 gmedu
25 gslunečnicových semínek
25 gdýňových semínek
25 glískových ořechů
špetka soli
Na dokončení salátu:
rukolové a špenátové listy
semínková granola
naložená jablka

Postup:
  1. Řepu zabalenou do alobalu upečete v předehřáté troubě na 180°C asi 45 minut (podle velikosti řepy)
  2. Upečenou řepu oloupete, nakrájíte a naložíte do směsi oleje, octa, medu, hořčice, soli a pepře., necháte marinovat minimálně 2 hodiny
  3. Pokrájená jablka necháte marinovat ve směsi vody, šťávy, soli a cukru asi půl hodiny
  4. Připravte si granolu; máslo necháte rozpustit s medem a solí, lískové ořechy nasekáte, ořechy smícháte se semínky, rozpuštěným máslem, medem a solí, pečete na plechu s pečícím papírem v předehřáté troubě na 160°C asi 40 minut, po každých 10 minutách granolu promícháte, aby se pekla rovnoměrně
  5. Nakonec vše podívejte se salátem z rukoly a špenátových listů.
Doporučení:

Možné servírovat jako špíz.

Poznámka:

Recept k článku: Party menu vítěze soutěže MasterChef Romana Kotláře

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy