Natrhané listy ledového a lollo biondo salátu, smíchané s rukolou, polníčkem, sušenými rajčaty, salátovou okurkou, a mrkví, zakápnuté balzamikovým octem a olivovým olejem. Rozpis přibližně na 4 porce.
Ingredience:
2 ks | mrkve |
1 ks | salátu lollo biondo |
1 ks | ledového salátu |
1 ks | salátové okurky |
1 hrst | polníčku |
1 hrst | rukoly |
2 lžíce | olivového oleje |
1 lžíce | balzamikového octa |
sušená rajčata | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Listy salátů opláchneme pod studenou tekoucí vodou, okapané natrháme do větší mísy
2. Přidáme listy polníčku a rukoly, tenké plátky očištěné okurky a mrkve
3. Salát zakápneme olivovým olejem, osolíme, okořeníme pepřem
4. Na závěr přidáme sušená rajčata a balzamikový ocet.
Salát lollo biondo – Dováží se z Itálie a své jméno si získal díky barvě svých listů (světlý). Má kudrnaté listy s pevnou strukturou. Trpká a drsná ořechová chuť se hodí k nevýrazným pokrmům.