REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Salát s mrkví a sušenými rajčaty

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Natrhané listy ledového a lollo biondo salátu, smíchané s rukolou, polníčkem, sušenými rajčaty, salátovou okurkou, a mrkví, zakápnuté balzamikovým octem a olivovým olejem. Rozpis přibližně na 4 porce.


Ingredience:
2 ksmrkve
1 kssalátu lollo biondo
1 ksledového salátu
1 kssalátové okurky
1 hrstpolníčku
1 hrstrukoly
2 lžíceolivového oleje
1 lžícebalzamikového octa
sušená rajčata
pepř
sůl

Postup:

1. Listy salátů opláchneme pod studenou tekoucí vodou, okapané natrháme do větší mísy
2. Přidáme listy polníčku a rukoly, tenké plátky očištěné okurky a mrkve
3. Salát zakápneme olivovým olejem, osolíme, okořeníme pepřem
4. Na závěr přidáme sušená rajčata a balzamikový ocet.

Poznámka:

Salát lollo biondo – Dováží se z Itálie a své jméno si získal díky barvě svých listů (světlý). Má kudrnaté listy s pevnou strukturou. Trpká a drsná ořechová chuť se hodí k nevýrazným pokrmům.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy