REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Salát s kuskusem, rajčaty a kapustou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Čerstvá nakrájená rajčata a povařené nasekané kapustové lístky smíchané s kuskusem, ochucené citronou šťávou a sekaným česnekem.


Ingredience:
400 gkuskusu
2 hrstikapustových listů
0.8 lzeleninovéhovývaru
4 kszralých rajčat
2 ks stroužku česneku
4 lžíceolivového oleje
šťáva z citrónu
petrželová nať
pepř
sůl

Postup:

1. Do mísy nasypeme kuskus, přidáme olej, citronovou šťávu, sůl, pepř, promícháme a přelijeme vařicím vývarem
2. Přikryjeme poklicí a necháme cca 10 minut bobtnat
3. Když kuskus vstřebá všechnu tekutinu, přidáme k němu nakrájená rajčata a kapustu, kterou jsme povařili 10 minut v osolené vodě a nasekali
4. Dochutíme drceným česnekem a případně i solí.

Poznámka:

Inspirace vychází z knihy Kuchařka Nero Wolfa, autor Rex Stout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy