REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Salát s jidášovým uchem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát překvapí svojí pikantní chutí, je slaný i sladký a konečný efekt, jemně pálí.


Ingredience:
200 ghouby jidášovo ucho
150 gsterilované kukuřice
1 dcloleje
1 kspórku nebo 1 ks větší cibule
1 ksčervené papriky
1 ksokurky hadovky
mleté chilli
cukr
sůl

Postup:

1. Okurku nakrájíme i se slupkou na kostičky
2. Pokrájíme kapii a pórek, přidáme kukuřici a povařené jidášovo ucho, promícháme i s okurkou, posypeme solí a necháme v lednici 4 – 8 hodin pustit šťávu
3. Do hrníčku dáme olej a přidáme lžičku mletého chilli, necháme zahřát až olej začne hnědnout vypneme, přes sítko a ubrousek olej scedíme a nalijeme na zeleninu s houbami, promícháme, přidáme cukr 4. Salát necháme 1 hodinu vychladit.

Doporučení:

Podáváme samotné nebo s pečivem.

Poznámka:

Autor: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy