Bramborový salát servírovaný studený, vhodný například jako příloha k různým smaženým nebo grilovaným pokrmům.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
600 g | uvařených salátových brambor |
100 g | balkánského sýra |
4 lžíce | tatarské omáčky Hellmann´s |
6 ks | ředkviček |
1 ks | malé cibulky (šalotka) |
čerstvě drcený pepř | |
snítka pažitky | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Omyté brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a uvaříme v mírně osolené vodě doměkka
2. Do mísy dáme uvařené, okapané, prochladlé brambory, smícháme je s cibulkou a ředkvičkami nakrájenými na tenké plátky
3. Přidáme tatarku, sůl, pepř a dobře promícháme
4. Nakonec lehce vmícháme kostičky balkánského sýra
5. Necháme aspoň 1 hodinu odležet, před servírováním posypeme nasekanou pažitkou.