REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Salát plný vitamínů

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát z nakrájených rajčat, papriky, ředkviček a salátových listů, zalitý sladkokyselou zálivkou.


Ingredience:
Rozpočet pro 3 osoby:
6 kssalátových listů
3 ksrajčat
2 kspapriky (červená a žlutá)
1 kssvazku ředkviček
3 lžičkyseté řeřichy
Zálivka:
2 lžíceoleje
1 lžícecitrónové šťávy
pažitka
cukr
sůl

Postup:

1. Rajčata omyjeme a nakrájíme na čtvrtky
2. Papriky omyjeme, zbavíme semen a nakrájíme na nudličky
3. Salát důkladně opláchneme a natrháme na menší kousky
4. Ředkvičky omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka
5. Vše vložíme do mísy, přidáme nasekanou řeřichu a přelijeme zálivkou připravenou z rozšlehaného oleje, citrónové šťávy, na drobno nasekané pažitky, špetky cukru a soli
6. Zlehka promícháme a ihned podáváme.

Doporučení:

Většinu zeleninových salátů (hlavně listových) podáváme ihned po připravení, aby zelenina zůstala křupavá. Zálivky nedáváme příliš mnoho (zelenina se má zálivkou jemně obalit a ne v ní plavat), abychom ji se zeleninou stačili sníst, protože se do ní vyluhují vitaminy.

Poznámka:

Na salát používáme velkou mísu (skleněnou, porcelánovou), abychom dobře a snadno salát mohli promíchat.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy