Pomazánka z měkkého salámu, žervé, hořčice, kečupu, majonézy, kapie, chilli koření a cibule.
Ingredience:
400 g | měkkého salámu |
200 g | žervé |
100 g | nakládané kapie |
100 g | majonézy |
2 lžíce | plnotučné hořčice |
2 lžíce | kečupu |
2 lžíce | oleje |
1 ks | cibule |
chilli koření | |
sůl |
Postup:
1. Oloupanou cibuli nakrájenou na drobno orestujeme v pánvičce na rozehřátém oleji, přidáme hořčici, kečup, podle chuti vmícháme chilli koření, vše krátce povaříme, sundáme z tepla a necháme vychladnout
2. Měkký salám umletý na masovém strojku smícháme s vychladlou směsí, přidáme na drobno nakrájenou kapii, majonézu i žervé, nakonec podle chuti osolíme a vše důkladně promícháme
3. Hotovou salámovou pomazánku pak necháme krátce rozležet v chladničce a potom ji namažeme na čerstvé pečivo nebo na topinky.
Chilli koření můžeme nahradit mletou sladkou paprikou, místo plnotučné hořčice můžeme dát dijonskou hořčici a pomazánkou potřené pečivo posypat strouhaným sýrem nebo nasekanou jarní cibulkou.