V sýrovém těstíčku obalené plátky měkkého salámu, například gothaje, usmažené dozlatova, servírované s brambory a zeleninovým salátem.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
400-500 g | měkkého salámu, například gothaje |
120 g | tvrdého sýru |
4 lžíce | hladké mouky |
2 dl | mléka |
1-2 ks | vejce |
mletý černý pepř | |
sůl | |
olej na smažení | |
Na brambory: | |
500 g | brambor |
1 lžička | kmínu |
1 lžička | soli |
1,5 l | vody |
Postup:
1. Připravíme si těstíčko; do mísy nalijeme mléko, přidáme vejce, osolíme, opepříme a našleháme vidličkou nebo metličkou, pak do hmoty přidáme asi čtyři lžíce hladké mouky a nastrouhaný sýr, vše promícháme
2. Salám nakrájíme na silnější kolečka, která obalíme v těstíčku a hned smažíme na pánvi v dostatečném množství oleje
3. Smažíme dozlatova, z obou stran, jednotlivé porce podáváme s vařenými brambory a nějakým zeleninovým salátem.
Příprava brambor:
1. Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na větší kostky, znovu je důkladně propláchneme, pak necháme důkladně okapat
2. Okapané brambory dáme do hrnce a zalijeme studenou vodou
3. Vodu osolíme, okořeníme kmínem a vaříme asi 15 minut, až nám brambory změknou.