REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Salám v sýrovém těstíčku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V sýrovém těstíčku obalené plátky měkkého salámu, například gothaje, usmažené dozlatova, servírované s brambory a zeleninovým salátem.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
400-500 gměkkého salámu, například gothaje
120 gtvrdého sýru
4 lžícehladké mouky
2 dlmléka
1-2 ksvejce
mletý černý pepř
sůl
olej na smažení
Na brambory:
500 gbrambor
1 lžičkakmínu
1 lžičkasoli
1,5 lvody

Postup:

1. Připravíme si těstíčko; do mísy nalijeme mléko, přidáme vejce, osolíme, opepříme a našleháme vidličkou nebo metličkou, pak do hmoty přidáme asi čtyři lžíce hladké mouky a nastrouhaný sýr, vše promícháme
2. Salám nakrájíme na silnější kolečka, která obalíme v těstíčku a hned smažíme na pánvi v dostatečném množství oleje
3. Smažíme dozlatova, z obou stran, jednotlivé porce podáváme s vařenými brambory a nějakým zeleninovým salátem.

Příprava brambor:
1. Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na větší kostky, znovu je důkladně propláchneme, pak necháme důkladně okapat
2. Okapané brambory dáme do hrnce a zalijeme studenou vodou
3. Vodu osolíme, okořeníme kmínem a vaříme asi 15 minut, až nám brambory změknou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy