REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rýžový nákyp II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sladký rýžový nákyp připravený z rýže Natural, ovoce. mléka, cukru, vejce a tuhého sněhu z bílků.


Ingredience:
800 gmléka
600 govoce (švestky, jahody, meruňky ...)
240 grýže Natural
80 gcukru
3 ksbílky
1 ksvejce
moučkový cukr
voda
olej
sůl

Postup:

1. Rýži spaříme horkou vodou a pak ji uvaříme v mírně osoleném mléce doměkka
2. Bílky ušleháme do tuha
3. Jakmile rýže vychladne, přidáme žloutek utřený s cukrem a polovinu sněhu z bílků, opatrně vše promícháme
4. Do olejem vymazané zapékací misky rozetřeme polovinu rýžové hmoty, hustě ji poklademe ovocem a postup opakujeme, vytvoříme tak další vrstvy, končíme rýžovou
5. V troubě vyhřáté na 180-190 °C pokrm zapečeme dozlatova
6. Rýžový nákyp nakonec potřeme druhou polovinou sněhu z bílků, do něhož jsme vmíchali moučkový cukr a pokrm krátce zapečeme, dokud sníh nezčervená.

Poznámka:

Rýže Natural – Rýže natural (poloupaná rýže) je lehce stravitelná potravina, která vyvolává pocit nasycení. Neobsahuje gliadin (frakce glutenu) a je tak vhodná pro pacienty s celiakií.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy