REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rýže v mléce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě v mléce podušená rýže, ochucená moučkovým a vanilkovým cukrem, servírovaná jak teplá, tak i studená.


Ingredience:
125 grýže
8 dlmléka
1 sáčekvanilkového cukru
moučkový cukr
voda
sůl

Postup:

1. Přebranou, vařící vodou propláchnutou rýži vsypeme do horkého mléka s přísadou dvou zrníček soli a dusíme pod pokličkou v málo vyhřáté troubě 20-30 minut, až změkne a zhoustne
2. Rýži osladíme podle chuti, ochutíme vanilkovým cukrem a vmícháme několik lžic vařícího mléka.

Doporučení:

Takto připravenou sladkou rýži podáváme teplou, nebo i studenou, například s kompotem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy