REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rýnská svíčková pečeně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marinovaná hovězí svíčková dušená se zeleninou doměkka, servírovaná s medovou omáčkou.


Ingredience:
800 ghovězí svíčkové
40 gstrouhaného perníku
3 lžíceoleje
2,5 lžícerozinek
1 lžíceloupaných mandlí
1 lžícemedu
mletý pepř
sůl
Na marinádu:
400 mlvody
200 mlčerveného vinného octa
0,5 ksceleru
1 ksmrkve
2 ksmenší cibule
2 kshřebíčků
2 ksbobkových listů
4 kskuliček jalovce
8 kskuliček černého pepře

Postup:

1. Oloupanou cibuli, mrkev i celer nakrájíme na drobno
2. Do hrnce nalijeme vodu, vinný ocet, přidáme nakrájenou zeleninu, kuličky černého pepře, jalovce, bobkové listy, hřebíčky, krátce vše povaříme a necháme vychladnout
3. Maso očistíme, opláchneme, vložíme do připravené marinády, zakryjeme, necháme 3 dny v chladu marinovat a každý den maso otáčíme
4. Pak odleželé maso vyndáme, osušíme a v kastrolku na rozehřátém oleji zprudka ze všech stran opečeme
5. Zeleninu z marinády vyndáme, rozmixujeme a přidáme spolu s polovinou marinády k masu, vše osolíme, opepříme a přiklopené dusíme doměkka (asi 90 minut), podle potřeby za občasného podlévání, pak vyjmeme a udržujeme v teple
6. Do kastrolu přidáme zbylou marinádu, strouhaný perník, med a vaříme do mírného zhoustnutí, nakonec vmícháme loupané mandle a ve vodě nabobtnalé, okapané rozinky
7. Pečené maso nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře, podlijeme omáčkou a podáváme s bramborovými knedlíky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Sladké vánoční moučníky a dezerty z celého světa

Na žádné slavnostně prostřené vánoční tabuli nesmí chybět sladký moučník, či dezert. Všude tam, kde se vánoce slaví, se právě na tyto svátky připravují tradiční sladké pokrmy s dlouhou historií. Oblast od oblasti, stát od státu, každý národ má ten svůj slavný vánoční dezert. Znáte slovenský Štědrák? A co francouzský Bûche de Nöel? V tomto článku najdete inspiraci na 10 nejznámějších sladkých vánočních dezertů z celého světa.

číst dále ...

K oslavám patří dort. Upečte si jeden ke stoletému výročí želatinových bonbonů

Blíží se prosinec a s ním i sváteční atmosféra. Letošní poslední měsíc v roce bude speciální i pro společnost Haribo, která 13. prosince oslaví 100. výročí svého založení. Seznamte se s její dlouhou historií a připravte si spolu s námi speciální narozeninový dort, vždyť takové jubileum si oslavu zaslouží.

číst dále ...

Mák, dýně a mrkev – 3 podzimní recepty na podporu imunitu

Zatímco pro někoho je podzim časem dlouhých procházek a večerů u krbu s knihou, pro ty se slabší imunitou nastává čas viróz a nekončící rýmy. Zde je několik receptů z lokálních surovin, které zpříjemní podzimní dny a zároveň prospějí zdraví i imunitnímu systému.

číst dále ...

Užijte si vánoční atmosféru společně a upečte si s dětmi perníkovou chaloupku

Nejkrásnější svátky v roce se pomalu blíží a vy si už jistě lámete hlavu tím, abyste vše stihli, měli včas napečeno a dopřáli svým blízkým to nejlepší. Zkuste ale trošku zvolnit a užít si svátky v poklidu s těmi, kteří jsou vám nejblíž. Zapalte si vonné svíčky, pusťte si koledy a upečte si s dětmi sen každé ratolesti – perníkovou chaloupku. Úspěch je předem zaručen, a navíc si užijete spoustu legrace.

číst dále ...

5 receptů na nepečené cukroví, které by nemělo na vaši vánoční tabuli chybět

Nemáte čas na pečení cukroví? Nevadí, zkuste nepečené varianty vánočních cukrovinek. Nebudete muset sedět hodiny u trouby a hlídat, aby se nepřipálily, a zamilujete si je pro jejich jednoduché zpracování. Nepečené druhy jsou velmi oblíbené také161 u dětí, které vám s jejich přípravou určitě rády pomohou.

číst dále ...

Bagetu za odběr: Bageterie Boulevard hledá v kampani nové dárce krevní plazmy

Bageterie Boulevard ve spolupráci s Ústřední vojenskou nemocnicí ve Střešovicích spouští kampaň na podporu dárců krve a krevní plazmy. Za každé darování nabízí firma dárcům voucher na jednu Rychlovku k doplnění energie po odběru. Cílem kampaně je nejen zvýšit počet dárců, ale také povědomí o důležitosti odběrů krve a jejích složek a v současné době i tzv. rekonvalescentní plazmy, tedy plazmy obsahující protilátky od osob, které prodělaly infekci SARS-CoV-2 nebo onemocnění covid-19. Tato plazma se podává hospitalizovaným pacientům se středně závažným a těžším průběhem onemocnění covid-19 a díky obsaženým protilátkám zabraňuje množení viru v těle a pomáhá při léčbě.

číst dále ...

Ochutnejte pravé sicilské cannoli!

Cannoli je typický italský dezert ve tvaru trubiček, jehož kolébkou je Sicílie, proto bývají často označovány také jako cannoli siciliani. Tradičně se toto pečivo plní sýrem ricotta a připravovat jej lze na různé způsoby – kraje se zdobí drcenými pistáciemi či ořechy, čokoládou, koktejlovými třešněmi, kandovaným ovocem či strouhanou citrusovou kůrou.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy