REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rýnská svíčková pečeně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marinovaná hovězí svíčková dušená se zeleninou doměkka, servírovaná s medovou omáčkou.


Ingredience:
800 ghovězí svíčkové
40 gstrouhaného perníku
3 lžíceoleje
2,5 lžícerozinek
1 lžíceloupaných mandlí
1 lžícemedu
mletý pepř
sůl
Na marinádu:
400 mlvody
200 mlčerveného vinného octa
0,5 ksceleru
1 ksmrkve
2 ksmenší cibule
2 kshřebíčků
2 ksbobkových listů
4 kskuliček jalovce
8 kskuliček černého pepře

Postup:

1. Oloupanou cibuli, mrkev i celer nakrájíme na drobno
2. Do hrnce nalijeme vodu, vinný ocet, přidáme nakrájenou zeleninu, kuličky černého pepře, jalovce, bobkové listy, hřebíčky, krátce vše povaříme a necháme vychladnout
3. Maso očistíme, opláchneme, vložíme do připravené marinády, zakryjeme, necháme 3 dny v chladu marinovat a každý den maso otáčíme
4. Pak odleželé maso vyndáme, osušíme a v kastrolku na rozehřátém oleji zprudka ze všech stran opečeme
5. Zeleninu z marinády vyndáme, rozmixujeme a přidáme spolu s polovinou marinády k masu, vše osolíme, opepříme a přiklopené dusíme doměkka (asi 90 minut), podle potřeby za občasného podlévání, pak vyjmeme a udržujeme v teple
6. Do kastrolu přidáme zbylou marinádu, strouhaný perník, med a vaříme do mírného zhoustnutí, nakonec vmícháme loupané mandle a ve vodě nabobtnalé, okapané rozinky
7. Pečené maso nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře, podlijeme omáčkou a podáváme s bramborovými knedlíky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy