REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rýnská roštěná

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Podušené hovězí maso servírované podlité omáčkou ze šťávy, rajského protlaku a vína.


Ingredience:
1 kghovězího roštěnce
2 kscibule
1 dclbílého vína
1 dclrajského protlaku
mletá červená paprika
mletý černý pepř
sůl
sádlo
hladká mouka
voda
sádlo
tuk

Postup:

1. Maso opláchneme, nakrájíme na plátky, nařízneme okraje, naklepeme, osolíme a mírně opepříme
2. Takto připravené plátky zprudka orestujeme po obou stranách v hrnci na rozpáleném tuku
3. Maso vyjmeme, přidáme cibuli nakrájenou nadrobno, kterou na výpeku orestujeme dorůžova, potom přidáme mletou papriku, rajský protlak a přilijeme vlažnou vodu
4. Do základu vložíme opět maso, přikryjeme poklicí a dusíme doměkka, dusíme asi 90 minut
5. Měkké maso vyjmeme a dáme do čistého hrnce, šťávu zahustíme jíškou z hladké mouky a sádla, zředíme vlažnou vodou, dobře rozmícháme a vaříme asi 30 minut, před koncem varu přidáme bílé víno a dle chuti přisolíme
6. Hotovou omáčku přecedíme na maso, vše společně krátce povaříme.

Doporučení:

Vhodné přílohy: Houskový knedlík nebo vařené brambory.

Poznámka:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy