Opravdu rychlý koláč připravený z vajec, polohrubé mouky, šlehačky a prášku do pečiva.
Ingredience:
500 g | polohrubé mouky |
250 g | cukru krupice |
4 ks | vejce |
1/4 l | šlehačky |
3/4 balíčku | prášku do pečiva |
olej na vymazání plechu | |
Na žmolenku: | |
4 lžíce | hrubé mouky |
3 lžíce | cukru |
3 lžíce | rozpuštěného másla |
Na ozdobu: | |
čerstvé nebo kompotové ovoce |
Postup:
1. Všechny přísady dáme do mísy a metlou zpracujeme v hladké těsto
2. Těsto rozetřeme na vymazaný plech
3. Na těsto poklademe čerstvé nebo i kompotové ovoce
4. Nakonec koláč posypeme cukrovou žmolenkou
5. Pečeme v troubě vyhřáté na 180-190 °C dorůžova.
Příprava žmolenky:
1. Do mísy nasypeme hrubou mouku a cukr, přidáme máslo rozpuštěné například v mikrovlnné troubě nebo vodní lázni
2. Prsty promneme všechny ingredience, až se nám vytvoří žmolenka.