REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rychlý koláč

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opravdu rychlý koláč připravený z vajec, polohrubé mouky, šlehačky a prášku do pečiva.


Ingredience:
500 gpolohrubé mouky
250 gcukru krupice
4 ksvejce
1/4 lšlehačky
3/4 balíčkuprášku do pečiva
olej na vymazání plechu
Na žmolenku:
4 lžícehrubé mouky
3 lžícecukru
3 lžícerozpuštěného másla
Na ozdobu:
čerstvé nebo kompotové ovoce

Postup:

1. Všechny přísady dáme do mísy a metlou zpracujeme v hladké těsto
2. Těsto rozetřeme na vymazaný plech
3. Na těsto poklademe čerstvé nebo i kompotové ovoce
4. Nakonec koláč posypeme cukrovou žmolenkou
5. Pečeme v troubě vyhřáté na 180-190 °C dorůžova.

Příprava žmolenky:
1. Do mísy nasypeme hrubou mouku a cukr, přidáme máslo rozpuštěné například v mikrovlnné troubě nebo vodní lázni
2. Prsty promneme všechny ingredience, až se nám vytvoří žmolenka.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy