Moučník z mouky, jablek, cukru, kakaa a jablek, pečený dozlatova, potřený džemem, politý čokoládovou polevou a posypaný kokosem.
Ingredience:
250 g | moučkového cukru |
250 g | strouhaných jablek |
120 g | polohrubé mouky |
50 g | sakaných ořechů |
20 g | kakaa |
4 ks | vajec |
0,5 ks | prášku do pečiva |
meruňkový džem na potření | |
čokoládová poleva na polití | |
strouhaný kokos na posypání | |
tuk a mouka na formu |
Postup:
1. Jablka oloupeme, zbavíme jádřince a na hrubo nastrouháme
2. Přidáme vejce, moučkový cukr, kakao, polohrubou mouku s práškem do pečiva, nasekané ořechy a vše promícháme
3. Těsto vlijeme do tukem vytřené a moukou vysypané formy, dáme do trouby a zvolna pečeme dozlatova
4. Hotový moučník vyklopíme, potřeme meruňkovým džemem, polijeme rozehřátou čokoládovou polevou a posypeme strouhaným kokosem.
Moučník vydrží vláčný a vlhký i několik dnů.