REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rychlý jablkový koláč z tvarohového těsta

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Koláč upečený ze dvou plátů těsta proložených náplní z nastrouhaných jablek ochucených cukrem, rozinkami a rumem.


Ingredience:
1 kgkřehkých jablek
250 gobyčejného měkkého tvarohu
250 gpolohrubé mouky
250 gtuku Hera
50 grozinek
10 gtuku na plech
1 sáčekvanilkového cukru
1 sáčekskořicového cukru
2 lžícerumu
1 lžícepřesáté strouhanky
1 lžícepískového cukru
1 ksvejce

Postup:

1. Z povoleného másla, mouky a tvarohu zpracujeme těsto, to dáme na jednu hodinu do lednice pěkně vychladit
2. Vychlazené těsto rozdělíme na dva stejné díly, vyválíme dva pláty o velikosti 2/
3 plechu
3. Jeden plát opatrně přeneseme na plech slabě vymazaný tukem, posypeme strouhankou a nastrouhanými jablky, posypeme oběma cukry, opranými rozinkami a vše pokapeme rumem
4. Druhým plátem přikryjeme, kraje k sobě dobře přitiskneme, nakonec koláč pomažeme rozšlehaným vejcem
5. V horké troubě vyhřáté na 200 °C pečeme 15 minut prudčeji a dalších 15 minut dopékáme v troubě vyhřáté na 170-180 °C
6. Teplý koláč ještě posypeme vanilkovým cukrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy