REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rychlé nudle s brokolicí a masem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené nudle s brokolicí promíchané s ostrou omáčkou a opečeným masem, servírované posypané nakrájenou jarní cibulkou.


Ingredience:
400 ghovězího masa na minutky (roštěnky nebo bifteky)
250 gčínských vaječných nudlí
1 lžícesezamového oleje
1 ksmenší brokolice
jarní cibulka
voda
sůl
Na omáčku:
3 lžíce sójové omáčky
2 lžíceústřicové omáčky
1 lžícekečupu
1 lžícevinného octa
2 ksstroužků česneku
kousek čerstvého zázvoru

Postup:

1. Na omáčku do misky dáme oloupaný na jemno nastrouhaný zázvor, oloupané utřené stroužky česneku, vinný ocet, kečup, ústřicovou i sójovou omáčku a vše dobře promícháme
2. Nudle připravíme podle návodu na obale a asi 2 minuty před koncem vaření přisypeme na malé růžičky rozdělenou brokolici a pak scedíme
3. Mezitím v hlubší pánvi nebo woku rozehřejeme olej a za stálého míchání na něm prudce dohněda opečeme očištěné, na tenké nudličky nakrájené maso, vlijeme připravenou omáčku, promícháme, necháme minutku prohřát a odstavíme z tepla
4. Přisypeme nudle s brokolicí a ihned podáváme posypané na kolečka nakrájenou jarní cibulkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy