REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rychlé koláčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z kynutého těsta rozválený plát, dalším těstem rozdělený na čtverečky, ty pak plněné libovolnou náplní, hojně posypané drobenkou. Koláč upečený v celku na plechu vyloženém papírem na pečení. Servíruje se rozkrájený na jednotlivé koláčky.


Ingredience:
500 ghladké mouky
100 grostlinného tuku Hera
100 gcukru krystal
2 ksžloutky
1 kskostka droždí (42 g)
200 mlplnotučného mléka
špetka soli
Na drobenku:
100 ghrubé mouky
80 grostlinného tuku Hera
50 gcukru moučka
Na náplň:
tvaroh, povidla, mák, ovoce, džem, pečená jablka, ořechy
Ostatní:
1 ksvejce na potření
papír na pečení

Postup:
  1. Ve vlažném mléce rozmíchejte lžící cukru a lžíci mouky, rozdrobte do něj droždí a nechejte stát asi deset minut na teplém místě, až budou na povrchu bubliny, kvásek je připravený
  2. Heru si rozpusťte v malém hrnci na plotně
  3. Do mísy kuchyňského robota dejte mouku, vyklepněte do ní dva žloutky a přidejte zbylý cukr a špetku soli, vlijte mléko s kváskem a rozpuštěnou, mírně vychlazenou Heru, nasaďte na robota hnětací nástavec a umíchejte hladké, nelepivé těsto
  4. Těsto nechejte kynout, pod utěrkou, na teplém místě, 1 hodinu
  5. Mezitím, co těsto kyne, připravte si náplně a drobenku; náplně si zvolte podle sebe, výborný je tvaroh s cukrem, maková náplň, povidla, mleté sušené hrušky, ořechy, marmeláda, cokoliv máte doma po ruce a máte rádi
  6. Smíchejte cukr, mouku a Heru, míchejte tak dlouho, až bude směs sypká a drobivá, z vykynutého těsta oddělte 300 g, zbytek těsta vyválejte na pomoučeném válu
  7. Plát těsta dejte na plech vyložený pečícím papírem a ještě menším válečkem rozválejte až do krajů, z odděleného těsta uválejte tenké válečky, kterými rozdělíte těsto na plechu, na jednotlivé čtverečky, povrch těsta potřete rozšlehaným vejcem
  8. Do jednotlivých čtverečků dejte připravené náplně, posypejte drobenkou, nechejte ještě 15 minut kynout
  9. Dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C, pečte 30 minut
  10. Po vychlazení plát rozkrájejte na jednotlivé koláčky.
Poznámka:

Zdroj: Recept od blogerky Elly, další si můžete prohlédnout zde: www.bohynekuchyne.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Luštěniny jako salát nebo zdravá příloha

Luštěniny jsou zdravé a měli bychom je alespoň jedenkrát týdně zařazovat do našeho jídelníčku. Všichni to víme, ale jak to udělat, když máme hluboko v paměti zaryté známé hrachové kaše a čočkové polévky ze školních jídelen. Doba se mění a můžete měnit i váš jídelníček. Luštěniny totiž mohou být chutnou součástí moderní kuchyně.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Italské sýry ručně vyráběné z českého mléka

Marco a Tiziania jsou Italové, kteří studovali v Česku a zalíbilo se jim tady natolik, že se rozhodli tu usadit. Po studiu začali pracovat a před čtyřmi lety si v Praze-Nuslích otevřeli Mozzarellart, místo, kde každodenně vznikají sýry té nejlahodnější chuti. Přímo v obchodě navíc můžete sledovat, jak mistr sýrař vyrábí tu nejčerstvější mozzarellu.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy