REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rychlé koláčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z kynutého těsta rozválený plát, dalším těstem rozdělený na čtverečky, ty pak plněné libovolnou náplní, hojně posypané drobenkou. Koláč upečený v celku na plechu vyloženém papírem na pečení. Servíruje se rozkrájený na jednotlivé koláčky.


Ingredience:
500 ghladké mouky
100 grostlinného tuku Hera
100 gcukru krystal
2 ksžloutky
1 kskostka droždí (42 g)
200 mlplnotučného mléka
špetka soli
Na drobenku:
100 ghrubé mouky
80 grostlinného tuku Hera
50 gcukru moučka
Na náplň:
tvaroh, povidla, mák, ovoce, džem, pečená jablka, ořechy
Ostatní:
1 ksvejce na potření
papír na pečení

Postup:
  1. Ve vlažném mléce rozmíchejte lžící cukru a lžíci mouky, rozdrobte do něj droždí a nechejte stát asi deset minut na teplém místě, až budou na povrchu bubliny, kvásek je připravený
  2. Heru si rozpusťte v malém hrnci na plotně
  3. Do mísy kuchyňského robota dejte mouku, vyklepněte do ní dva žloutky a přidejte zbylý cukr a špetku soli, vlijte mléko s kváskem a rozpuštěnou, mírně vychlazenou Heru, nasaďte na robota hnětací nástavec a umíchejte hladké, nelepivé těsto
  4. Těsto nechejte kynout, pod utěrkou, na teplém místě, 1 hodinu
  5. Mezitím, co těsto kyne, připravte si náplně a drobenku; náplně si zvolte podle sebe, výborný je tvaroh s cukrem, maková náplň, povidla, mleté sušené hrušky, ořechy, marmeláda, cokoliv máte doma po ruce a máte rádi
  6. Smíchejte cukr, mouku a Heru, míchejte tak dlouho, až bude směs sypká a drobivá, z vykynutého těsta oddělte 300 g, zbytek těsta vyválejte na pomoučeném válu
  7. Plát těsta dejte na plech vyložený pečícím papírem a ještě menším válečkem rozválejte až do krajů, z odděleného těsta uválejte tenké válečky, kterými rozdělíte těsto na plechu, na jednotlivé čtverečky, povrch těsta potřete rozšlehaným vejcem
  8. Do jednotlivých čtverečků dejte připravené náplně, posypejte drobenkou, nechejte ještě 15 minut kynout
  9. Dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C, pečte 30 minut
  10. Po vychlazení plát rozkrájejte na jednotlivé koláčky.
Poznámka:

Zdroj: Recept od blogerky Elly, další si můžete prohlédnout zde: www.bohynekuchyne.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

22 nejlepších receptů z dýně

Nejlepší recepty z dýně najdete v naší kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Anglicky se dýně řekne „pumpkin“. Severoameričtí Indiáni, kteří tykve velmi dobře znali, je nazývali „askutasquash“, což znamená „jíst rovnou bez vaření“. Z Ameriky tykve skutečně pocházejí a předpokládá se, že byly pěstovány již před pěti až deseti tisíci lety. Ale dost historie o dýních! Otevřete si článek a inspirujte se těmi nejlepšími recepty s dýní, které najdete u nás na webu ReceptyOnLine.cz

číst dále ...

3 jednoduché kávové drinky, jež oslní i v domácích podmínkách

Vytvořte si chvilku pro sebe a umíchejte si jeden z nenáročných kávových nápojů, jež vás přenese zpátky do letních dnů anebo zahřeje v průběhu těch zimních.

číst dále ...

Polévky vévodí podzimnímu menu, připravte si je z těch nejlepších surovin

Přišel podzim a s tím, jak stromy shazují listí, my oblékáme čím dál více vrstev. S měnícím se počasím se většinou proměňují i naše chutě. Spíš než osvěžující salát nás lákají vydatnější pokrmy a především něco, co nás pořádně zahřeje. Po návratu z krásné odpolední procházky, při které se ale podzimní sychravé počasí projevilo ve své plné síle, není nic příjemnějšího než talíř plný horké polévky. Surovin na ni je v tomto období dostatek, stačí jen vybrat ty nejlepší a jednoduše z nich vykouzlit ty nejlahodnější podzimní pochoutky.

číst dále ...

Slavte chutně a bez výčitek

Připravte pro své nejbližší nezapomenutelné vánoční či silvestrovské pohoštění s výjimečně kvalitními tatarkami a majonézou Spak Master. Důraz je bez kompromisů kladen na tu nejvyšší kvalitu. Tato kolekce chlazených výrobků je přirozeně bez antioxidantů, škrobu, barviv a přidaných aromat. To se dotýká i vajec, která pocházejí z volných chovů. Využijte opravdu poctivých surovin pro přípravu vašich receptů.

číst dále ...

Ovoce v podzimních měsících? Stačí sáhnout do sáčku

Chutná a voní jako čerstvé, ale je lehčí, křupavější a při kontaktu s vodou, mlékem či jogurtem vypadá téměř jako právě utržené. Řeč je o lyofilizovaném ovoci, které stále častěji nahrazuje klasické sušené ovoce, jak jej známe. Věděli jste, že při tradičním sušení se rozpadají vitamíny A a C? Při lyofilizaci naopak zůstávají tyto látky, nezbytné k udržení tělesného zdraví, zachovány. Vsaďte s nástupem sychravých dní na sáček mrazem sušeného ovoce, ze kterého můžete mlsat jen tak nebo z něj přisypávat do snídaňových misek.

číst dále ...

Vychutnejte si podzim na vlně dýňových zákusků

Podzim je pro přírodu obdobím, kdy se před dlouhou zimou připravuje k odpočinku Ponuré počasí, pro které je typická těžká mlha zahalující zbarvené stromy, projasní dýně, královny podzimu, které se v tento čas sklízí. Barevné tykve rozzáří kuchyni a skvěle poslouží i jako dekorace domova. Dýně si ale zaslouží více pozornosti než jen skrze populární americký svátek Halloween.

číst dále ...

Slupky od ovoce i papírové utěrky. Podívejte se, co všechno patří do kompostu

Nejen péče o zahradu, ale také práce v kuchyni s sebou přináší množství odpadu, kterého se ale lehce zbavíte tím, že ho pomocí kompostování přeměníte na kvalitní hnojivo. Není to žádná věda, většinu práce za vás totiž odvede příroda. Jen si musíte dát pozor, jaký odpad do kompostu dáváte a který tam naopak nepatří.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy