REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rychlé koláčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z kynutého těsta rozválený plát, dalším těstem rozdělený na čtverečky, ty pak plněné libovolnou náplní, hojně posypané drobenkou. Koláč upečený v celku na plechu vyloženém papírem na pečení. Servíruje se rozkrájený na jednotlivé koláčky.


Ingredience:
500 ghladké mouky
100 grostlinného tuku Hera
100 gcukru krystal
2 ksžloutky
1 kskostka droždí (42 g)
200 mlplnotučného mléka
špetka soli
Na drobenku:
100 ghrubé mouky
80 grostlinného tuku Hera
50 gcukru moučka
Na náplň:
tvaroh, povidla, mák, ovoce, džem, pečená jablka, ořechy
Ostatní:
1 ksvejce na potření
papír na pečení

Postup:
  1. Ve vlažném mléce rozmíchejte lžící cukru a lžíci mouky, rozdrobte do něj droždí a nechejte stát asi deset minut na teplém místě, až budou na povrchu bubliny, kvásek je připravený
  2. Heru si rozpusťte v malém hrnci na plotně
  3. Do mísy kuchyňského robota dejte mouku, vyklepněte do ní dva žloutky a přidejte zbylý cukr a špetku soli, vlijte mléko s kváskem a rozpuštěnou, mírně vychlazenou Heru, nasaďte na robota hnětací nástavec a umíchejte hladké, nelepivé těsto
  4. Těsto nechejte kynout, pod utěrkou, na teplém místě, 1 hodinu
  5. Mezitím, co těsto kyne, připravte si náplně a drobenku; náplně si zvolte podle sebe, výborný je tvaroh s cukrem, maková náplň, povidla, mleté sušené hrušky, ořechy, marmeláda, cokoliv máte doma po ruce a máte rádi
  6. Smíchejte cukr, mouku a Heru, míchejte tak dlouho, až bude směs sypká a drobivá, z vykynutého těsta oddělte 300 g, zbytek těsta vyválejte na pomoučeném válu
  7. Plát těsta dejte na plech vyložený pečícím papírem a ještě menším válečkem rozválejte až do krajů, z odděleného těsta uválejte tenké válečky, kterými rozdělíte těsto na plechu, na jednotlivé čtverečky, povrch těsta potřete rozšlehaným vejcem
  8. Do jednotlivých čtverečků dejte připravené náplně, posypejte drobenkou, nechejte ještě 15 minut kynout
  9. Dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C, pečte 30 minut
  10. Po vychlazení plát rozkrájejte na jednotlivé koláčky.
Poznámka:

Zdroj: Recept od blogerky Elly, další si můžete prohlédnout zde: www.bohynekuchyne.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Zajímavé recepty a tipy z krůtího masa

Když se řekne „grilování“, téměř všichni si okamžitě vybaví kuřecí prsa nebo marinovanou vepřovou krkovici. Krůtí maso je bohužel trochu upozaděné. A to je veliká škoda. Právě tento druh drůbežího masa je pro grilování skutečně výbornou volbou. Krůtí maso nabízí nepřeberné množství úpravy na grilu.

číst dále ...

Jak na domácí přípravu kávy

Milovníci dobré kávy nejsou odkázáni jenom na návštěvu kavárny. Dobrou kávu si můžete připravit dokonce i doma. Stačí si vybrat dobrý kávovar. Jak zvolit ten správný? Na samém počátku je vhodné si položit některé základní otázky. Zejména si tak promyslete, jak často budete svůj kávovar využívat….

číst dále ...

Kozí jogurty Bon Lait: Poznejte tu pravou chuť Francie

Ne nadarmo jsou výrobky z kozího mléka považovány za jedny z nejlepších a nejzdravějších. Není divu, kozí mléko totiž působí pozitivně nejen na nervovou soustavu, ale i na imunitní systém, pokožku a celý trávící trakt. Má se za to, že kozí mléko dokonce funguje jako prevence nádorových onemocnění.

číst dále ...

Mladé maso překvapí a zpestří jarní menu

Chystáte se se sílícím sluncem pustit do vaší kuchyně i nové recepty? Pokud ano, máme pro vás tip. Upečte si kromě tradičního jarního kuřátka i pečínku z mladého masa. Jeho sezóna začíná začátkem května a ekofarmy tak nabídnou bohatý výběr čerstvého jehněčího, kůzlečího nebo telecího masa. Ale pamatujte, to, co udělá v jarní kuchyni z obyčejného obědu výjimečný zážitek, není speciální recept, ale kvalitní potraviny pocházející z produkce ekologického zemědělství.

číst dále ...

Překvapte maminku vlastnoručně vyrobenou dobrotou

Druhá květnová neděle bude tradičně patřit všem maminkám. Chcete-li tu svou opravdu potěšit, zapomeňte letos na kupované dárky a obdarujte ji lahůdkou vlastní výroby. Inspiraci najdete v receptech od České veganské společnosti, díky kterým budete na Den matek myslet navíc také na matičku Zemi. Ať už vsadíte na lívance do postele, veganský tvarohový dort či svěží jahodový koláč, určitě si společně skvěle pochutnáte.

číst dále ...

Ta nejlepší zmrzlina je domácí

Teplé dny se blíží a my pomalu odlehčujeme nejen šatník, ale i jídelníček. Pokud máte chuť na něco sladkého a přitom osvěžujícího, vyzkoušejte domácí zmrzlinu. Receptů už existuje nespočet a pokud si troufáte i na vlastní experimentovaní, kreativitě se meze nekladou. V pohodlí a bezpečí domova vám tím správným „sparring partnerem“ bude výrobník zmrzliny The Smart Scoop BCI600 od prémiové značky Sage.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy