Kakaová roláda připravená pouze ze tří surovin, na které si pochutnají i celiaci. Plněná hustou šlehačkou a nakrájenými čerstvými jahodami.
Ingredience:
Těsto: | |
70 g | moučkového cukru |
50 g | kakaa |
6 ks | vajec |
Náplň: | |
200 ml | šlehačky Holé |
6 ks | čerstvých jahod |
A dále: | |
pečicí papír |
Postup:
1. Žloutky s cukrem vyšleháme do husté pěny, do ní pak po částek přidáváme prosáté kakao
2. Bílky se špetkou soli vyšleháme v pevný sníh, který opatrně stěrkou vmícháme do žloutkovo-čokoládové hmoty
3. Nízký (klasický) plech vysteleme papírem na pečení a těsto hezky stěrkou urovnáme
4. Pečeme v troubě na 200 °C po dobu 7 až 10 minut (záleží na troubě)
5. Nejsme-li si jisti, do těsta opatrně zasuneme špejli, a je – li suchá, máme hotovo
6. Upečený plát přikryjeme čistým pečicím papírem a i s tímto obrátíme do dalšího plechu nebo na tácek
7. Vrchní papír (původně dolní při pečení) opatrně sundáme a s tím novým papírem roládu smotáme a necháme vychladnout
8. Šlehačku ušleháme dotuha, nesladíme, je sladká dost
9. Omyté a okapané jahody nakrájíme nadrobno
10. Roládu opatrně rozvineme, potřeme ušlehanou šlehačkou, posypeme jahodami a zamotáme
11. Necháme ztuhnout v lednici.
Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová.