REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rychlá povidla

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Švestková povidla vonící rumem a muškátem.


Ingredience:
2 kgšvestek
1 lžičkamuškátového květu
několik kapek rumové tresti
máslo na vymazání

Postup:

1. Omyté hodně zralé švestky vypeckujeme, umeleme je nebo rozmixujeme
2. Nalijeme je do hrnce vymazaného máslem, přidáme 1 lžičku muškátového květu v celku zabaleného do kousky gázy a pomalu za občasného míchání vaříme odkryté asi 30 minut
3. Povidla necháme vychladnout, pak do nich vmícháme několik kapek rumové tresti a opět je (nejlépe až druhý den) povaříme za stálého míchání asi 20 minut (pozor povidla mohou prskat a připalovat se)
4. Z hotových povidel vyndáme balíček s kořením, ještě horká je naplníme do nahřátých sklenic a po uzavření je otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy