REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rychlá buchta z plechu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept na jednoduchou buchtu bez vážení, doplněnou o sezónní ovoce. Tak tenhle recept zvládne opravdu každý!


Ingredience:
1 hrnekpolohrubé mouky
1 hrnekhladké mouky
1 hrnekmoučkového cukru
1 hrnekvlažného mléka
3/4 skleniceoleje
2 ksvajíčka
1 ksbalíček prášku do pečiva
špetka soli
tuk na vymazání plechu
mouka na vysypání plechu

Postup:

1. Smícháme obě mouky s cukrem, solí a práškem do pečiva
2. Postupně přimícháme vajíčko, vlažné mléko a olej
3. Připravené těsto nalijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech
4. Přidáme oprané, důkladně okapané ovoce
5. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C, 15-20 minut.

Poznámka:

1 hrnek (snídaňový) – 0,2 l nebo asi 230 g tuku, cukru, rýže či luštěnin, nebo 120 g hladké mouky, u některých receptů je hrnek 125 g nebo 0,25 l. Sklenice má objem většinou 2 dcl.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy