REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ryby po janovsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ryby zalité omáčkou z rajčatového protlaku, sardelek, sušených hub a vína.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksporcí jakékoliv sladkovodní nebo mořské ryby
1-2 kssardelek
1 kscibule
60 gmásla
3 dlvody (vývaru)
2 lžícebílého vína
1 lžíceolivového oleje
1 lžícehladké mouky
1 lžícesušených hub
1 lžícerajčatového protlaku
šťávu z půlky citrónu
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Na jemno nakrájenou cibuli zpěníme na rozehřátém oleji, přidáme máslo a hladkou mouku, osmažíme
2. Zalijeme vínem, vodou (vývarem), přidáme rajčatový protlak, dobře rozmícháme a krátce podusíme
3. Ke směsi přidáme předem namočené a nadrobno nakrájené sušené houby, sardelky, mletý pepř, sůl, podusíme 10 minut a pak vše prolisujeme přes sítko s malými oky
4. Osolené porce ryb dáme na olejem pomazanou, rozehřátou pánvičku, přelijeme je připravenou směsí a na malém plameni je pozvolna upečeme doměkka
5. Měkké porce ryb přendáme na talíře, do směsi vmícháme citronovou šťávu, podusíme ještě 2 minuty a nelijeme na ryby.

Doporučení:

– Příloha: Vařená rýže a zeleninový salát nebo čerstvý chléb.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy