REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rybízový dort

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečený linecký dort potřený rybízovou marmeládou a pokladený kuličkami rybízu, potřený tuhým sněhem, krátce zapečený.


Ingredience:
Na těsto:
250 ghladké mouky
150 gmásla
60 gcukru krupice
2 ksžloutků
1/2 lžičkynastrouhané citronové kůry
tuk na formu
Na dohotovení:
4 lžícerybízové marmelády
100 grybízu
100 gmoučkového cukru + na posypání
2 ksbílků

Postup:

1. Do mísy nasypeme prosátou hladkou mouku, přidáme změklé na menší kousky nakrájené máslo, krupicový cukr, na jemno nastrouhanou citronovou kůru, žloutky a vypracujeme těsto, které necháme v lednici odpočinout (asi 30 minut)
2. Pak z těsta vyválíme placku, kterou vložíme do tukem vymazané dortové formy, těsto potřeme rybízovou marmeládou a poklademe opláchnutými kuličkami rybízu
3. Formu vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme dorůžova
4. Mezitím ušleháme z bílků tuhý sníh, do kterého zlehka zašleháme moučkový cukr, rozetřeme na upečené těsto, povrch lehce posypeme cukrem, vrátím zpět do trouby a krátce zapečeme, až sníh mírně zhnědne.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy