Omáčka vhodná k palačinkám, ovocným knedlíkům a dezertům.
Ingredience:
300 g | kuliček červeného rybízu |
3 lžíce | krupicového cukru |
1 lžička | škrobové moučky |
1 dl | vody |
špetka mleté skořice | |
špetka mletého hřebíčku |
Postup:
1. Rybíz opereme a otrháme od stonků
2. Kuličky červeného rybízu rozvaříme s krupicovým cukrem
3. Potom přidáme špetku mleté skořice i mletého hřebíčku, zahustíme škrobovou moučkou smíchanou s vodou a omáčku ještě asi 4 minuty povaříme.
Rybízovou omáčkou můžeme použít k přelévání palačinek, ovocných knedlíků, koblížků, vanilkové zmrzliny nebo třeba dezertů z tvarohu či čerstvého sýru.
Poznámka:Omáčku můžeme podávat jak teplou, tak i studenou.