REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rybí vývar s vaječnou sedlinou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z hlavy, kostí, ploutví a ocasu z jednoho kapra, kořenové zeleniny, cibule, česneku a koriandru připravený chutný rybí vývar, servírovaný s polévkovou vložkou z vajec.


Ingredience:
hlava, kosti, ploutve a ocas z jednoho kapra
80 gkořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
1 kscibule
1 ksstroužku česneku
několik kuliček koriandru
petrželka
voda
sůl
vaječná sedlina jako vložka

Postup:

1. Dobře očištěnou hlavu, kosti, ploutve a ocas z kapra dáme do hrnce, přidáme na plátky nakrájenou, očištěnou zeleninu, rozpůlenou cibuli, česnek, sůl a koriandr
2. Zalijeme osolenou vodou a zvolna vaříme, když je maso měkké, polévku přecedíme
3. Vývar dle chuti přisolíme, vložíme do něj obrané maso z hlavy a na kostičky nakrájenou vaječnou sedlinu
4. Porce ozdobíme petrželkou a podáváme.

Poznámka:

Recept na vaječnou sedlinu najdete zde: Vaječná sedlina.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy