REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rybí salát

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tento rybí salát lze vyrobit z jakýchkoliv ryb, druhy lze i kombinovat. Prověřeno rybáři!


Ingredience:
asi 4 kgryb
2-3 ksstředně velké cibule
1 malá skleničkamajonézy
voda
pepř
sůl
Na nálev:
1/2 sáčkuDeka
0,75 lvody
2 dclocta
Rozpis na cca 4 kg ryb:

Postup:

1. Do čisté, mírně osolené vody dáme očištěné a vykuchané ryby, vaříme cca 10-20 min, až se maso začne samo oddělovat od kostí, pak ho vytáhneme a necháme vychladnout
2. Zatím, co se ryby vaří, nakrájíme na jemno cca 1-2 ks středně velké cibule, pokrájenécibule vložíme do mísy
3. Připravíme si nálev; do hrnce nalijeme 0,75 l vody a 2 dcl octa, nasypeme 1/
2 sáčku Deka, nálev 5 minut povaříme, uvařený nálev necháme vychladnout 6. Do mísy s cibulí přidáme vychladlé rybí maso bez velkých kostí, zalijeme vychladíme a zcezeným nálevem, necháme 2-3 dny uležet na chladném místě nebo přímo v lednici
7. Po 2-3 dnech uleželé maso zcedíme a spolu s cibulí promícháme s majonézou (na cca 4 kg ryb dáme 1 malou sklenici majonézy)
8. Zcedíme sterilizovanou zeleninu (nejlepší je Kunovjanka), nasypeme ji do rybího salátu, který ještě ochutíme mletým černým pepřem, vše dobře promícháme a můžeme servírovat.

Doporučení:

Takto připravený rybí salát podáváme nejlépe s čerstvým pečivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy