REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rybí placičky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Směs z pečeného rybího filé, brambor a dalších ingrediencí, usmažená ve tvaru placiček dozlatova.


Ingredience:
400 gvařených brambor
200 grybího filé
2 lžícemásla
2 lžícehladké mouky
2 lžičkypikantní hořčice
2 lžičkysolamylu
3 ksmladé cibulky s natí
1 kssvazku petrželky
strouhanka na obalení
olej na smažení
špetka mletého pepře
sůl
K podávání:
1 lžícepikantní hořčice
1 ksčervené papriky
1 ksžluté papriky
1 kssvazku rukoly

Postup:

1. Filé opláchneme, osušíme, osolíme, poklademe kousky másla a dáme na 20 minut do trouby zapéct
2. Uvařené brambory na jemno nastrouháme, přidáme pikantní hořčici, solamyl, hladkou mouku, mletý pepř, na drobno nasekanou petrželku a na malé kousky nakrájené cibulky i s natí
3. Pak přidáme pečenou, vidličkou rozmačkanou rybu a vše dobře promícháme
4. Rukama vytvoříme malé placičky, které obalíme ve strouhance a na rozehřátém oleji opékáme po obou stranách dozlatova
5. Podáváme s rukolou, očištěnými na proužky nakrájenými paprikami a pikantní hořčicí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy