Krokety z podušeného filé, jíšky, hořčice a dalších ingrediencí, obalené v trojobalu, usmažené dozlatova.
Ingredience:
500 g | rybího filé |
50 g | strouhaného tvrdého sýra |
1 ks | žloutku |
1 lžíce | hladké mouky |
1 lžíce | másla |
125 ml | vývaru |
hrst hub | |
plnotučná hořčice podle chuti | |
strouhanka podle potřeby | |
citronová šťáva | |
tuk na smažení | |
sůl | |
Na obalení: | |
hladká mouka | |
strouhanka | |
vejce |
Postup:
1. Rybí filé rozdělíme na kousky a osolené a zakápnuté citronovou šťávou podusíme bez tuku
2. Z másla a hladké mouky vytvoříme jíšku, zředíme ji vývarem, osolíme, povaříme za stálého míchání a sundáme z tepla
3. Pak přidáme trochu hořčice, žloutek, na jemno nastrouhaný sýr, očištěné na drobno nasekané houby a nakonec vmícháme podušené filé
4. Po vychladnutí směs zahustíme strouhankou, vytvoříme z ní malé válečky, které obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci a strouhance a na rozehřátém tuku osmažíme dozlatova.
Podáváme s bramborovou kaší.