REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rybí filé v zelenině

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zprudka opečené porce rybího filé, podušené v troubě spolu se zeleninou.


Ingredience:
Rozpis na 2 porce:
200 grybího filé (dva plátky)
100 grajčat
30 gcibule
30 gceleru
20 gkyselých okurek
20 gkvětáku
20 gmrkve
10 goleje
1 lžičkamásla
citrónová šťáva
několik kuliček celého pepře
několik kuliček nového koření
worcesterská omáčka
voda
sůl

Postup:

1. Dvě porce rybího filé osolíme, zakápneme citrónovou šťávou a dáme do menšího hrnce
2. Filé zprudka opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji, pak přidáme všechnu nadobro nakrájenou zeleninu i koření, trošku podlijeme horkou vodou a dáme do trouby dusit
3. Z hotové šťávy vyjmeme koření, přidáme lžičku másla a zakápneme worcesterskou omáčkou
4. Na talířích každou porci ozdobíme zelenou petrželkou.

Doporučení:

Tento pokrm podáváme například s opékanými brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy