Filé marinované ve sladkokyselé kořeněné marinádě, upečené v troubě pokladené kolečky citrónu.
Ingredience:
400 g | rybího filé |
8 ks | tenkých plátků citronu na zapečení |
2 ks | stroužky česneku |
2 lžíce | olivového oleje |
1 lžička | mleté sladké papriky |
1 lžička | citronového pepře |
1 lžička | sušeného oregana |
1 lžička | drceného kmínu |
1 lžička | soli |
šťáva z poloviny pomeranče | |
šťáva z poloviny citronu |
Postup:
1. Filé necháme rozmrazit, papírovou utěrkou ho řádně osušíme
2. Všechny přísady na marinádu prošleháme, filé naskládáme do vhodné nádoby a marinádou ho přelejeme, marinujeme alespoň 2 hodiny
43. Marinované filé přemístíme do pekáčku, poklademe plátky citronů a v troubě vyhřáté na 200 °C pečeme 20 až 30 minut.
Podáváme například se šťouchanými brambory.
Poznámka:Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová
Rybí filé na špenátovo-sýrovém lůžku s rajčatovou čepicí
Rybí filé v mandlové strouhance