REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rumové švestky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Švestky máčené v rumu a horké čokoládě, plněné mandlí.


Ingredience:
200 gsušených švestek
100 gčokolády na vaření
50 gloupaných mandlí
50 gmásla
1 dlrumu

Postup:

1. Švestky namočíme do rumu na 24 hodin, potom je vypeckujeme a do každé, místo pecky, vložíme mandli
2. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a s máslem umícháme dohladka
3. Švestky v polevě namáčíme a zdobíme 1/
2 loupané mandle
4. Rozložené rumové švestky necháme uschnout.

Poznámka:

Vodní lázeň – Nádobu s pokrmem vložíme do hrnce do poloviny naplněného horkou vodou, kterou udržujeme těsně pod bodem varu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy