Krémová polévka z rukoly, zaleninového vývaru, mléka a plísňového sýra, zjemněná smetanou.
Ingredience:
400 g | rukoly |
50 g | plísňového sýra |
30 g | škrobové moučky |
500 ml | zeleninového vývaru |
250 ml | mléka |
250 ml | smetany |
rukola na ozdobu | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Listy salátu opláchneme, vložíme do hrnce s vroucím zeleninovým vývarem a necháme přejít varem (stačí 2 minuty)
2. Potom v mléce rozmícháme škrobovou moučku, vlijeme ji do polévky, promícháme a vaříme dokud polévka nezhoustne a škrob se dostatečně neprovaří (asi 3 minuty), ke konci varu přidáme nastrouhaný plísňový sýr a dobře promícháme
3. Sundáme z tepla, polévku rozmixujeme tyčkovým mixérem, vrátíme zpět na sporák, pro zjemnění přilijeme smetanu, necháme přejít varem a podle potřeby dochutíme solí i pepřem
4. Polévku rozdělíme do misek, ozdobíme svazečky rukoly a podáváme.