REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rukolová polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Krémová polévka z rukoly, zaleninového vývaru, mléka a plísňového sýra, zjemněná smetanou.


Ingredience:
400 grukoly
50 gplísňového sýra
30 gškrobové moučky
500 mlzeleninového vývaru
250 mlmléka
250 mlsmetany
rukola na ozdobu
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Listy salátu opláchneme, vložíme do hrnce s vroucím zeleninovým vývarem a necháme přejít varem (stačí 2 minuty)
2. Potom v mléce rozmícháme škrobovou moučku, vlijeme ji do polévky, promícháme a vaříme dokud polévka nezhoustne a škrob se dostatečně neprovaří (asi 3 minuty), ke konci varu přidáme nastrouhaný plísňový sýr a dobře promícháme
3. Sundáme z tepla, polévku rozmixujeme tyčkovým mixérem, vrátíme zpět na sporák, pro zjemnění přilijeme smetanu, necháme přejít varem a podle potřeby dochutíme solí i pepřem
4. Polévku rozdělíme do misek, ozdobíme svazečky rukoly a podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy