REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rozmarýnovo-česnekové brambory

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Krátce povařené bramory nakrájené plátky, pečené v troubě s česnekem a rozmarýnem. Potom promíchané s máslem.


Ingredience:
750 gmenších brambor
7 ksstroužků česneku
olivový olej
rozmarýn
máslo
pepř
sůl

Postup:

1. Brambory oloupeme a uvaříme ve vodě asi 6-8 minut
2. Nakrájíme je na plátky a obalíme olej i, který jsme smíchali s drceným česnekem
3. Klademe je na plech vyložený pečicím papírem, osolíme a opepříme
4. Posypeme rozmarýnem a pečeme asi 20 minut
5. Pak je obrátíme a dopečeme do zlatova i z druhé strany
6. V míse je smícháme se studeným máslem, trochu osolíme a i hned podáváme jako přílohu třeba ke grilovanému masu, nebo jen tak s různými dipy.

Doporučení:

Kdo nechce, nemusí brambory loupat, stčí je řádně omýt.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy