REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rozmarýnové brambory II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Brambory upečené v troubě, ochucené česnekem, rozmarýnem, solí a olivovým olejem.


Ingredience:
1 kgbrambor
2 lžícerozmarýnu
4 ksstroužky česneku
olivový olej
sůl
papír na pečení

Postup:

1. Brambory omyjeme, kartáčkem očistíme slupku, osušíme, nožem nakrájíme na stejnoměrné dílky
2. Na plech dáme pečící papír narovnáme dílky brambor
3. Lístky rozmarýnu opláchneme, jemně nasekáme, česnek utřeme se solí
4. Rozmarýn a česnek rozmícháme v olivovém oleji
5. Brambory pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C, během pečení potíráme olejem ochuceným rozmarýnem a česnekem
6. Takto upečené brambory podáváme jako přílohu k masitým i jiným jídlům, jsou velmi chutné i samotné s oblíbeným dresinkem a zeleninovou přílohou.

Poznámka:

Text i foto: D. Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy