REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rozinkovo-fíkové bochánky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bochánky z chlebového kynuté těsta s nasekanými sušenými fíky a rozinkami. Báječně chutnají třeba k jogurtu.


Ingredience:
500 gpolohrubé mouky
30 gdroždí
300 mlvody
8 kssušených fíků
2 hrstirozinek
1 lžíceoleje
1 lžičkacukru
1 lžičkasoli

Postup:

1. Vykynutý kvásek smícháme s moukou, olejem, solí, vodou a nasekanými (nebo celými) rozinkami a fíky
2. Vypracujeme hladké těsto, poprášíme moukou a přikryjeme utěrkou
3. Necháme 120 minut kynout
4. Pak plech vyložený pečicím papírem vysypeme hladkou moukou
5. Z těsta vytvarujeme 6-8 bochánků a položíme je na plech
6. Necháme ještě 20 minut kynout
7. Pečeme při 200 °C do zlatova, zespod by měly při poklepu dutě „zvonit“.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy