REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rozetky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Šneci z kynutého těsta plnění tvarohovou náplní, dozlatova upečení.


Ingredience:
500 gpolohrubé mouky
50 gcukru krupice
50 gtuku
30 gdroždí
1 ksvejce
1 kssačku vanilkového cukru
250 mlmléka
špetka strouhané citronové kůry
špetka soli
hladká mouka na vál
tuk na vymazání formy
Na náplň:
1/2 kssáčku vanilkového pudinku
250 gměkkého tvarohu z papíru
70 grozinek
60 gcukru krupice
1 ksvejce

Postup:

1. Z rozdrobeného droždí, lžičky krupicového cukru, lžíce vlažného mléka a lžíce polohrubé mouky připravíme kvásek, který necháme na teplém místě vykynout
2. Do mísy dáme zbylou prosátou polohrubou mouku se solí, zbylý krupicový cukr, vanilkový cukr, na jemno nastrouhanou citronovou kůru, vejce, vzešlý kvásek, zchladlý rozpuštěný tuk, zbylé vlažné mléko, vše promícháme a vypracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě vykynout
3. Měkký tvaroh rozmícháme s vanilkovým pudinkovým práškem, vejcem, krupicovým cukrem a omytými rozinkami
4. Vykynuté těsto rozválíme na pomoučeném vále na silnější obdélníkový plát, který potřeme připravenou tvarohovou náplní a opatrně svineme
5. Pak závin nakrájíme na plátky, šneky rozložíme do tukem vymazané formy, vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme dozlatova (asi 35 minut).

Doporučení:

Náplň lze libovolně obměňovat, skvělá je skořicová, čokoládová …

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy