Naklepané roštěnky ochucené solí, pepřem a mletým zázvorem, opečené na sádle, pak podušené na cibulce s červeným vínem a sterilizovanou okurkou.
Ingredience:
4 ks | plátky roštěnky |
1 ks | sterilizované okurky |
1 ks | cibule |
2,5 dl | vody |
4 lžíce | červeného vína |
3 lžíce | sádla |
2 lžičky | mletého zázvoru |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Roštěnky jemně naklepeme, okraje nařízneme, opepříme, osolíme, poprášíme mletým zázvorem a opečeme na rozehřátém sádle
2. Oloupanou cibuli, nakrájenou na jemno, zpěníme na oleji po opékání roštěnek, zaprášíme moukou, kterou také osmahneme a zalijeme 2,5 dl vody a za stálého míchání povaříme 2 minuty
3. Poté přidáme plátky roštěnky, červené víno, sůl a dusíme pod pokličkou na mírném ohni dokud, maso nezměkne
4. Když máme maso měkké, přidáme do šťávy nakrájenou sterilizovanou okurku na kolečka a podusíme ještě 2 minuty
5. Měkké roštěnky podáváme přelité šťávou z dušení s rýží, nebo těstovinami.