REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Roštěná na houbách

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky hovězího roštěnce, zprudka orestované a pak podušené, servírované podlité omáčkou s vložkou sušených hub.


Ingredience:
1 kghovězího roštěnce
2 kscibule
2 lžícesušených hub
vlažná voda (vývar)
hladká mouka
mletý pepř
kmín
tuk
sůl

Postup:

1. Maso opláchneme, nakrájíme na plátky, nařízneme okraje, naklepeme paličkou, opepříme a osolíme
2. Do hrnce dáme tuk, na kterém roštěnky opečeme po obou stranách
3. Opečené roštěnky vyjmeme a do tuku od opékání vložíme nadrobno nakrájenou cibuli, necháme zpěnit, přidáme kmín a zalijeme vlažnou vodou
4. Přidáme opečené maso, přikryjeme poklicí a dusíme 1 hodinu doměkka, během dušení maso občas obracíme a podléváme vlažnou vodou
5. Houby, nasekané nadrobno, uvaříme v malém množství vody doměkka
6. Měkké maso vyjmeme a přendáme do čistého hrnce
7. Šťávu zaprášíme hladkou moukou, případně zředíme vlažnou vodou nebo vývarem a asi 30 minut povaříme
8. Hotovou omáčku přecedíme přes cedník na připravené maso, přidáme uvařené houby, dochutíme solí a pepřem a společně ještě krátce povaříme.

Doporučení:

Vhodné přílohy: Vařené brambory, dušená rýže nebo houskový knedlík.

Poznámka:

Lze samozřejmě použít i čerstvé houby, přímo z lesa nebo obchodu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy