REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rolky 2v1

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V domácí pekárně namíchané těsto, rozválené, pokladené sýrem a šunkou, zamotané do tvaru rohlíkových rolek, upečené v troubě dozlatova.


Ingredience:
300 gpolohrubé mouky
110 gcelozrnné mouky
90 gpšeničné chlebové mouky
20 gkvasnic
3 dclmléka
0,75 dcloleje nebo rozpuštěného sádla
špetka soli
vejce na potření
Na naplnění:
120 gplátků tvrdého sýru, například čedar
120 gplátků šunky
Ostatní:
mouka na pomoučení válu
papír na pečení

Postup:

1. Do pekárny nasypeme polohrubou mouku, celozrnnou mouku i mouku pšeničnou, přidáme špetku soli, kvasnice, olej a špetku soli, vše zalijeme vlažným mlékem a necháme v pekárně pěkně nakynout 2. Připravené těsto rozdělíme na 14 dílků, které jednotlivě rozválím na pomoučené pracovní ploše na obdélníky
3. Poklademe plátkovým sýrem čedar a plátky šunky, horní polovinu každého obdélníku neplníme ale nařízneme rádýlkem, ovšem ne až do kraje
4. Rolky postupně srolujeme, přitom kraje balíme dovnitř, aby nevytekl sýr při pečení
5. Nechám na pečícím papírem vyloženém plechu chvíli nakynout, pak pečivo potřeme rozšlehaným vejcem
6. Pečeme v troubě vyhřáté na 180-190 °C cca 20 minut.

Doporučení:

Celozrnná mouka je na tento recept dobrá, také špaldová i jiná. Mele se vždy celé zrno. Je zdravější než jen čistě bílá mouka. Když chci experimentovat, tak dávám právě celozrnnou, je mírně tmavší, každý ji ale nemá rád.Kdo nemá pekárnu, může těsto vymíchat klasicky, v robotu, nebo i ručně.

Poznámka:

Recept i s fotografií nám poslala paní Věrka Skoumalová.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy