REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Roláda z krůtích prsou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Krůtí prsa naplněná ořechovou nádivkou a upečená doměkka.


Ingredience:
500 gkrůtích prsou
100 gmásla
40 ghladká mouka
200 mlsmetany
1 lžíceplnotučné hořčice
mletý pepř
voda
sůl
Na nádivku:
150 gmásla
100 gvlašských ořechů
2 lžícemléka
1 plátektoustového chleba
3 ksvajec
strouhanka
muškátový květ
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Očištěné krůtí prso rozřízneme na plát, zlehka naklepeme, osolíme a opepříme
2. V míse utřeme změklé máslo se žloutky, přidáme toustový chléb namočený v mléce, muškátový květ, sůl, pepř, na drobno nasekané vlašské ořechy, podle potřeby strouhanku a vše dobře promícháme
3. Nakonec do nádivky lehce přimícháme tuhý sníh z bílků
4. Na plát rovnoměrně rozetřeme připravenou nádivku, stočíme, převážeme nití, dáme do pekáčku, ze všech stran pomažeme rozpuštěným máslem a podlijeme trochou vody
5. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 190 °C doměkka (asi 40 minut), za občasného přelévání výpekem a podle potřeby podlévání vodou
6. Upečenou roládu vyndáme, zbavíme nití, nakrájíme na plátky a šťávu slijeme do kastrůlku, přilijeme smetanu rozmíchanou s moukou, ochutíme hořčicí a dobře povaříme.

Doporučení:

Podáváme s bramborovou kaší.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku



Otevírací doba, nejnovější akční letáky, otevírací doba prodejen, provozoven a institucí z celé České republiky.

Nejnovější články

22 nejlepších receptů z dýně

Nejlepší recepty z dýně najdete v naší kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Anglicky se dýně řekne „pumpkin“. Severoameričtí Indiáni, kteří tykve velmi dobře znali, je nazývali „askutasquash“, což znamená „jíst rovnou bez vaření“. Z Ameriky tykve skutečně pocházejí a předpokládá se, že byly pěstovány již před pěti až deseti tisíci lety. Ale dost historie o dýních! Otevřete si článek a inspirujte se těmi nejlepšími recepty s dýní, které najdete u nás na webu ReceptyOnLine.cz

číst dále ...

Historický a unikátní snímek tvarůžkového průkopníka slaví 115 let

Před 115 lety byla pořízena první historická fotografie, která zachytila Aloise Wesselse a jeho zaměstnance při výrobě tvarůžků v Lošticích. Tento snímek, pořízený na dvoře domu č. 57 na ulici Palackého, připomíná nejen dlouhou tvarůžkovou historii, ale i trvalou spojitost s místem, kde výroba Olomouckých tvarůžků dodnes probíhá.

číst dále ...

Nesnězeno začalo spolupracovat s Perfect Canteen Filipa Sajlera. Udržitelná restaurace pro firemní zákazníky tak nabízí svá menu i široké veřejnosti

Platforma Nesnězeno, která bojuje proti plýtvání potravinami a umožňuje záchranu jídel z obchodů či restaurací, se spojila s Perfect Canteen. Síť podniků známého šéfkuchaře Filipa Sailera se specializuje na inovativní koncept firemního stravování s důrazem na ekologii a trvalou udržitelnost. Na platformě nově nabízí přebytky jídel, která jsou určena právě firemním zákazníkům. Spolupráce odstartovala 2. září a zahrnuje vybrané kantýny v Praze a Brně.

číst dále ...

Kašel a rýmy už klepou na dveře. Připravte se na podzimní vlnu nachlazení

Začátek školního roku a návrat do pracovního kolotoče přináší i první várku nejrůznějších viróz. Důvody? Obnovení školních a pracovních kolektivů, kde si viry libují, ale také zvýšený stres oslabující náš imunitní systém. Tomu přitom můžeme v boji s nemocemi pomoci – třeba vyváženým jídelníčkem. Jaké potraviny by v něm neměly chybět?

číst dále ...

„KOKIS“ – originální pochoutka z daleké Srí Lanky

Mistr cukrář a ambasador AHMAD TEA Josef Maršálek v létě navštívil dalekou Srí Lanku, odkud si kromě nezapomenutelných zážitků z návštěvy čajových plantáží, továrny na čaj, či setkání s čajovým someliérem, dovezl také řadu originálních receptů. Tradiční srílanské sušenky „KOKIS“ podávané výhradně k čaji jsou jedním z nich.

číst dále ...

Kouzlo společného stolování aneb jak nás jídlo spojuje

Důvod k oslavě si můžeme najít každý den. A nemusí se hned jednat o tradiční akce jako jsou narozeninové oslavy, svatby, nebo třeba baby showers. Ale co mají všechny tyhle akce společného? Přeci jídlo! Jak jinak obohatit společně strávený čas než dobrým jídlem a s těmi, které máme rádi? Málo věcí nás dokáže spojit tak jednoduše jako společná večeře plná dobré nálady a dobrého jídla. Vždyť se říká, že láska prochází žaludkem – a na tom určitě něco bude! Ať už se tedy sejdete s rodinou nebo přáteli, společné stolování je skvělý způsob, jak si užít čas s blízkými. V Americe si tohle uvědomují, a proto si vytvořili už v 30. letech tradici, díky které mají vždycky důvod se scházet, povídat si a sbližovat se, a u toho si samozřejmě dopřát dobré jídlo – seznamte se s tradicí zvanou potluck.

číst dále ...

Jak si připravit skvělé domácí listové těsto

Listové těsto je základní součástí mnoha klasických i moderních receptů, které jsou typické svou lehkostí, křehkostí a vícevrstvou strukturou. Tento kulinářský unikát, který vzniká z jednoduchých surovin, je výsledkem pečlivé techniky a trpělivosti. V čem tkví jádro úspěchu?

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.