Upečený korpus potřený krémem z másla, cukru a vaječného koňaku, stočený do rolády, potřený zbylým krémem a posypaný kakaem.
Ingredience:
Na těsto: | |
100 g | cukru krupice |
50 g | polohrubé mouky |
30 g | škrobové moučky |
20 g | kakaa |
4 ks | vajec |
1 lžička | kypřicího prášku do pečiva |
4 lžíce | horké vody |
špetka soli | |
moučkový cukr na posypání utěrky | |
máslo na vymazání papíru | |
Na krém: | |
250 g | másla |
150 g | moučkového cukru |
150 ml | vaječného koňaku |
Na dohotovení: | |
2 lžíce | kakaa |
Postup:
1. Vyšleháme rozklepnutá vejce s krupicovým cukrem, solí a horkou vodou do pěny
2. Do mísy prosijeme polohrubou mouku s kakaem, škrobovou moučkou a kypřicím práškem do pečiva a pak zlehka smícháme s vaječnou pěnou
3. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem potřeným máslem, vložíme do vyhřáté trouby na 230 °C a pečeme asi 5 minut (korpus musí být pružný ne vyschlý)
4. Upečený korpus přendáme na cukrem posypanou čistou utěrku, po delší straně stočíme a necháme vychladnout
5. Na krém změklé máslo vyšleháme s moučkovým cukrem do hladké pěny a postupně zašleháme vaječný koňak
6. Korpus opatrně rozbalíme, potřeme 2/
3 připraveného krému a opět stočíme, pak zbylým krémem potřeme povrch rolády, lžičkou na něm uděláme drobné vlnky, zlehka posypeme kakaem, necháme v chladu 30 minut ztuhnout a před servírováním nakrájíme.