REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Roláda s třepacím krémem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečený plát piškotu potřený marmeládou a třepaným krémem, zamotaný, roláda opět potřená krémem, nakonec hojně zasněžená kokosem.


Ingredience:
Na těsto:
6 ksvajec
6 lžicmoučkového cukru
3 lžícehladké mouky
2 lžícepolohrubé mouky
1 lžíceSolamylu (škrobové moučky)
1/2 balíčkukypřícího prášku do pečiva
špetička soli
Na krém:
1 ksšlehačka Rama Cremefine ke šlehání
1 kspudink Olé (Dr. Oetker bez vaření) kokosový nebo vanilkový
Ostatní:
ovocná marmeláda na potření korpusu
strouhaný kokos na posyp rolády
papír na pečení

Postup:

1. Nejprve si ušleháme se špetičkou soli do tuha sníh z bílků
2. Po částech přidáme cukr a opět zašleháme, potom, pokud možno po jednom, přidáváme žloutky, nakonec, a velmi lehkou rukou, přidáme prosáté mouky, Solamyl a prášek do pečiva
3. Těsto nalijeme na plech s pečicím papírem, opatrně uhladíme a dáme do trouby vyhřáté na 200 °C, pečeme dorůžova, což trvá cca 7 min
4. Na mřížce necháme mírně vychladnout, nic nemotáme …
5. Částečně vychladlý plát promažeme marmeládou, pokud je příliš hustá, naředíme rumíkem
6. Krém bude hotový na ten šup; vezmeme si vhodnou, to znamená s víkem, nádobu, do které nalijeme šlehačku, přidáme Olé pudink a ananas, tady máme na výběr … buď jej necháme vcelku, anebo jako já, rozmixujeme téměř dohladka. Ptáte se, zda i se šťávou pomixujeme? No, já jsem si trochu šťávičky cucla rovnou z plechu, takže jsem ji tam všechnu nedávala a myslím, že jsem dobře udělala … spíš méně, než víc, aby nebyl krém moc řídký, když, tak raději šťávy přidat
7. Nádobou třepeme tak dlouho, dokud slyšíme šplouchání, ztuhne hned, během pár vteřin
8. Krémem pomažeme piškot (část krému si necháme na namazání rolády shora)
9. Roládu zavineme, pomáháme si pečicím papírem, jde to dobře … celkem
10. No a jdeme do finále; pomažeme roládu zbytkem krému a zasněžíme kokosem
11. Necháme ztuhnout někde v chladnu, nejlépe v ledničce.

Doporučení:

Korpus potřený krémem můžeme ještě před zavinutím doplnit a plátky jahod, kostky ananasu apod.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

6 tipů na bezpečný detox

Střevo je branou do těla. Prochází jím vše, co zkonzumujeme a většina z toho se zde také vstřebává. Jakékoliv poškození či disbalance střevní mikroflóry se může ošklivě podepsat na našem zdraví a potažmo psychice. Nový rok je ideální čas začít očistu těla a dobít energii na vše nadcházející. Držte se těchto jednoduchých 6 tipů a detox pro vás bude radostí.

číst dále ...

Jaký nápoj nejvíce přes den pijete?

Dostatečný příjem vody, ale i jiných tekutin, je pro naše tělo nezbytné a pomáhá nám v mnoha ohledech. Ano je důležité pít, ideálně pak postupně, během celého dne a dodržovat tak pitný režim. Ale co většina z nás vlastně přes den pije? Je to jen obyčejná voda, litry kávy nebo si dopřáváme nějaké kupované sladké nápoje?

číst dále ...

Nápadité recepty, díky nimž zase dopnete kalhoty

Leden, do kalhot vlezem. I tak bychom si mohli s nadsázkou poupravit známou českou pranostiku. Vánoční hodování se na nás totiž většinou podepíše a v prvním měsíci roku můžeme mít problém dopnout pásek, kalhoty, sukni… Navíc se zase proměnily naše chutě a my toužíme po něčem vyloženě lehkém, nepříliš mastném. Pozor, to ovšem neznamená, že to nebude dobré! Pokud je pokrm nabitý kvalitními surovinami, které poznáte také díky značkám kvality (např. Klasa, Regionální potravina nebo Bio), zažijete chuťové orgie. A navíc pak budete mít v bříšku jako v pokojíčku. Pojďme na to.

číst dále ...

Suchej únor? Tak na ten se napijem – nealkoholický Hrozňáček od Rybízáku k tomu přímo vybízí

Únor se v České republice zapsal jako měsíc bez alkoholu. Pokud neradi trháte partu, ale chuť vína by vám chyběla, přesedlejte v únoru na nealkoholické ovocné víno. V sortimentu české značky Rybízák najdete výborné víno Hrozňáček – chutná skvěle, ale je bez alkoholu.

číst dále ...

Cena medu zůstane i přes velký nedostatek českého lesního medu stejná, očekává se rekordní zájem

Český lesní med koncem ledna v obchodech dojde z důvodu špatné snůšky, komentuje situaci Milan Špaček z firmy Medokomerc, která je největším tuzemským zpracovatelem medu. Včely vyprodukovaly v roce 2020 nejméně medu za posledních 20 let.

číst dále ...

Vliv olivového oleje na vaše zdraví

Právě v této době je vhodné věnovat zvýšenou pozornost a péči svému zdraví. Již Homér označoval olivový olej za tekuté zlato, a to ještě zdaleka neměl k dispozici tolik vědeckých studií, jako máme my dnes. Pravidelné užívání olivového oleje je vhodné nejen pro prevenci civilizačních chorob, jako je rakovina a cukrovka, ale koriguje i hladinu cholesterolu nebo chrání krevní oběh. A jak jistě víte, lze ho užívat nejen vnitřně, ale také na tělo nebo vlasy.

číst dále ...

Stylové streetfoodové recepty pro vás a vaše přátele

Na streetfoodové dobroty, které důvěrně znáte z trhů a festivalů, už nemusíte čekat! Šikovné a známé české food-blogerky Markéta v troubě a S vášní pro jídlo, pro vás připravily chutné a jednoduché recepty s McCain hranolky Crispers, které jsou jako vystřižené ze streetfoodového jídelního lístku. Recepty jsou připravené i v duchu dalších trendů: uvědomělého vaření a neplýtvání jídlem. Oba trendy vybízí připravovat jídlo ze surovin, které máme běžně doma a když nevyužijeme celé balení některé potraviny, můžeme si ji nechat na jindy. Pozvěte přátele, rodinu a vychutnejte si spolu streetfoodové pokrmy v pohodlí domova.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy