Upečený plát piškotu potřený marmeládou a třepaným krémem, zamotaný, roláda opět potřená krémem, nakonec hojně zasněžená kokosem.
Ingredience:
Na těsto: | |
6 ks | vajec |
6 lžic | moučkového cukru |
3 lžíce | hladké mouky |
2 lžíce | polohrubé mouky |
1 lžíce | Solamylu (škrobové moučky) |
1/2 balíčku | kypřícího prášku do pečiva |
špetička soli | |
Na krém: | |
1 ks | šlehačka Rama Cremefine ke šlehání |
1 ks | pudink Olé (Dr. Oetker bez vaření) kokosový nebo vanilkový |
Ostatní: | |
ovocná marmeláda na potření korpusu | |
strouhaný kokos na posyp rolády | |
papír na pečení |
Postup:
1. Nejprve si ušleháme se špetičkou soli do tuha sníh z bílků
2. Po částech přidáme cukr a opět zašleháme, potom, pokud možno po jednom, přidáváme žloutky, nakonec, a velmi lehkou rukou, přidáme prosáté mouky, Solamyl a prášek do pečiva
3. Těsto nalijeme na plech s pečicím papírem, opatrně uhladíme a dáme do trouby vyhřáté na 200 °C, pečeme dorůžova, což trvá cca 7 min
4. Na mřížce necháme mírně vychladnout, nic nemotáme …
5. Částečně vychladlý plát promažeme marmeládou, pokud je příliš hustá, naředíme rumíkem
6. Krém bude hotový na ten šup; vezmeme si vhodnou, to znamená s víkem, nádobu, do které nalijeme šlehačku, přidáme Olé pudink a ananas, tady máme na výběr … buď jej necháme vcelku, anebo jako já, rozmixujeme téměř dohladka. Ptáte se, zda i se šťávou pomixujeme? No, já jsem si trochu šťávičky cucla rovnou z plechu, takže jsem ji tam všechnu nedávala a myslím, že jsem dobře udělala … spíš méně, než víc, aby nebyl krém moc řídký, když, tak raději šťávy přidat
7. Nádobou třepeme tak dlouho, dokud slyšíme šplouchání, ztuhne hned, během pár vteřin
8. Krémem pomažeme piškot (část krému si necháme na namazání rolády shora)
9. Roládu zavineme, pomáháme si pečicím papírem, jde to dobře … celkem
10. No a jdeme do finále; pomažeme roládu zbytkem krému a zasněžíme kokosem
11. Necháme ztuhnout někde v chladnu, nejlépe v ledničce.
Korpus potřený krémem můžeme ještě před zavinutím doplnit a plátky jahod, kostky ananasu apod.
Poznámka:Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová