REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Roláda plněná fíky a mandelmi

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Roláda připravená z očištěné vepřové pečeně, naplněná směsí z orestovaného česneku, cibule, oliv, fíků …, upečená doměkka.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
800 gvepřové pečeně bez kosti
150 gstrouhanky
100 gsušených fíků
50 gzelených oliv
50 gmandlí
4 lžíceolivového oleje
1 lžícenasekané zelené petrželky
2 ksstroužky česneku
1 ksžloutku
1 kscibule
citronová šťáva z 1/2 ks citrónu
mletý černý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Pro kuchyňskou úpravu připravené, omyté a osušené maso rozkrojíme a opatrně naklepeme tak, abychom vytvořily co největší plát
2. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, stroužky česneku utřeme, fíky, mandle a olivy nakrájíme na malé kousky
3. Na pánvi na rozpáleném oleji necháme cibuli a česnek mírně zesklovatět, pánev odstavíme a k orestované zelenině přidáme olivy, mandle, fíky, petrželku a žloutek, vše zakápneme citronovou šťávou a zahustíme strouhankou, podle chutí dochutíme solí a pepřem
4. Plát masa potřeme připravenou směsí, maso zavineme jako roládu a převážeme provázkem nebo zajistíme špejlemi či párátky
5. Na pekáč vymazaný olejem položíme roládu, lehce pokrm podlijeme vodou a vložíme do vyhřáté trouby, pečeme v trouby vyhřáté na 180 °C tak 45 minut
6. Upečenou roládu necháme mimo troubu 5 minut odpočinout, pak ji nakrájíme na plátky.

Doporučení:

Roládu můžeme upéci v alobalu, předejdeme tak případnému vysušení.

Poznámka:

Vhodnou přílohou k takto upečenému masu jsou pečené brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy