REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rokycanská rajčata

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept z Rokycanska na rajčata plněná tvarohovou směsí.


Ingredience:
8 ksvětších rajčat
150 gměkkého tvarohu
100 gnivy nebo rokfóru
100 gmásla
50 gcibule
4 lžícešlehačky
pažitka
pepř
sůl

Postup:

1. Omytá rajčata osušíme a asi ve dvou třetinách skrojíme vrchní části
2. Dužninu z obou částí vydlabeme, dáme ji do misky, přidáme tvaroh, povolené máslo, nastrouhaný sýr, jemně pokrájenou cibuli a nasekanou pažitku
3. Směs zamícháme, osolíme a okořeníme pepřem, vymícháme do pěny
4. Hotovou hmotu plníme vydlabaná rajčata, přikryjeme je skrojenou “čepičkou” a vršek ozdobíme šlehačkou ozdobenou nasekanou pažitkou
5. Rajčata podáváme dobře vychlazená, nejlépe s čerstvým pečivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy