REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rohlíčky se špenátovou náplní

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z netučného tvarohu, mouky a másla připravené těsto, nakrájené na trojúhelníčky naplněné podušenou náplní, zatočené do tvaru rohlíčků a upečené dozlatova.


Ingredience:
Těsto na rohlíčky:
250 gnetučného tvarohu
250 gmouky
250 gmásla
1/2 lžícesoli
Na náplň:
450 gmraženého špenátu
100 gšunky
50 gpiniových jadérek nebo mandlí
2 lžíceoleje
1 lžícesezamových semínek
1 ksstroužek česneku
1 kscibule
sůl

Postup:

1. Přísady na těsto spolu smícháme, vypracujeme těsto, zabalíme do potravinářské fólie a dáme přes noc odležet do lednice
2. Cibuli, piniová jádra a šunku nakrájíme na drobno, česnek prolisujeme
3. Na oleji krátce podusíme cibuli, přidáme ostatní přísady včetně špenátu, krátce podusíme, odstavíme
4. Těsto rozválíme na dva obdélníky, rozdělíme je na 12 ks čtverečků, které rozpůlíme (diagonálně) na půl, na každý trojúhelníček dáme lžičku náplně a zavineme
5. Troubu předehřejeme na 200 °C, rohlíčky dáme na plech, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamem, pečeme 15 až 20 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy