Z netučného tvarohu, mouky a másla připravené těsto, nakrájené na trojúhelníčky naplněné podušenou náplní, zatočené do tvaru rohlíčků a upečené dozlatova.
Ingredience:
Těsto na rohlíčky: | |
250 g | netučného tvarohu |
250 g | mouky |
250 g | másla |
1/2 lžíce | soli |
Na náplň: | |
450 g | mraženého špenátu |
100 g | šunky |
50 g | piniových jadérek nebo mandlí |
2 lžíce | oleje |
1 lžíce | sezamových semínek |
1 ks | stroužek česneku |
1 ks | cibule |
sůl |
Postup:
1. Přísady na těsto spolu smícháme, vypracujeme těsto, zabalíme do potravinářské fólie a dáme přes noc odležet do lednice
2. Cibuli, piniová jádra a šunku nakrájíme na drobno, česnek prolisujeme
3. Na oleji krátce podusíme cibuli, přidáme ostatní přísady včetně špenátu, krátce podusíme, odstavíme
4. Těsto rozválíme na dva obdélníky, rozdělíme je na 12 ks čtverečků, které rozpůlíme (diagonálně) na půl, na každý trojúhelníček dáme lžičku náplně a zavineme
5. Troubu předehřejeme na 200 °C, rohlíčky dáme na plech, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamem, pečeme 15 až 20 minut.