Rizoto připravené z rýže a propasírované směsi z rajčat, cibule, mrkve a dalších ingrediencí.
Ingredience:
300 g | rajčat |
300 g | rýže |
150 g | másla |
100 g | nastrouhaného tvrdého sýra |
80 g | anglické slaniny |
1 ks | cibule |
1 ks | mrkve |
vývar z kostí dle potřeby | |
sůl |
Postup:
1. Rýží si několikrát propláchneme v cedníku teplou vodou a necháme okapat
2. Nakrájíme si oloupanou cibuli a mrkev na drobné kousky, anglickou slaninu na malé kostičky
3. Rajčata si spaříme, oloupeme a nasekáme na menší kousky
4. Poté si v hrnci rozehřejeme 2/
3 másla, na kterém zpěníme cibuli, přidáme mrkev anglickou slaninu, rajčata, promícháme a vše společně dusíme 15 minut
5. Potom směs propasírujeme, dáme zpět do hrnce, přidáme propláchnutou rýži, promícháme, krátce podusíme, pak zalijeme přiměřeným množství vývaru a dusíme, dokud nebude rýže měkká
6. Hotové rizoto servírujeme posypané nastrouhaným tvrdým sýrem s plátky zbylého másla.