REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Řízek s houbovou náplní

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřové řízky naplněné houbovou směsí, opečené na oleji a podušené se zakysanou smetanou doměkka.


Ingredience:
4 ksvepřových řízků
1 ksžloutku
50 ghub (žampionů)
30 gcibule
5 lžickysané smetany
1 lžičkarajčatového protlaku
100 mlhovězího vývaru
hladká mouka
petrželová nať
mletý pepř
vegeta
olej
sůl

Postup:

1. Oloupanou cibuli, očištěné houby i petrželku nakrájíme na drobno a podusíme na troše rozehřátého oleje
2. Potom směs ochutíme solí, pepřem, vegetou, zaprášíme hladkou moukou, vmícháme rajčatový protlak, 2 lžíce zakysané smetany, žloutek a vaříme tak dlouho, dokud nevznikne hustší hmota
3. Očištěné řízky tence rozklepeme, na polovinu každého rozložíme část houbové náplně, přikryjeme druhou polovinou masa, okraje sklepneme, případně spíchneme párátky
4. Pak řízky osolíme, lehce obalíme v hladké mouce a na rozehřátém oleji je z obou stran opečeme, podlijeme vývarem, zbylou zakysanou smetanou a přikryté podusíme doměkka.

Doporučení:

Podáváme s bramborovými hranolky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy