Vepřové řízky naplněné houbovou směsí, opečené na oleji a podušené se zakysanou smetanou doměkka.
Ingredience:
4 ks | vepřových řízků |
1 ks | žloutku |
50 g | hub (žampionů) |
30 g | cibule |
5 lžic | kysané smetany |
1 lžička | rajčatového protlaku |
100 ml | hovězího vývaru |
hladká mouka | |
petrželová nať | |
mletý pepř | |
vegeta | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Oloupanou cibuli, očištěné houby i petrželku nakrájíme na drobno a podusíme na troše rozehřátého oleje
2. Potom směs ochutíme solí, pepřem, vegetou, zaprášíme hladkou moukou, vmícháme rajčatový protlak, 2 lžíce zakysané smetany, žloutek a vaříme tak dlouho, dokud nevznikne hustší hmota
3. Očištěné řízky tence rozklepeme, na polovinu každého rozložíme část houbové náplně, přikryjeme druhou polovinou masa, okraje sklepneme, případně spíchneme párátky
4. Pak řízky osolíme, lehce obalíme v hladké mouce a na rozehřátém oleji je z obou stran opečeme, podlijeme vývarem, zbylou zakysanou smetanou a přikryté podusíme doměkka.
Podáváme s bramborovými hranolky.