REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Řízečky z mletého bůčku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Mletý vepřový bůček promíchaná se sýrem, ve tvaru válečku nechaný v alobalu v lednici uležet, pak nakrájený na plátky, obalený v trojobalu a usmažený na tuku dozlatova.


Ingredience:
1 kgmletého vepřového bůčku
150 gstrouhaného sýra
2 ksvajec
mletý černý pepř
tuk na smažení
sůl
Na obalení:
1 ksvejce
hladká mouka
strouhanka

Postup:

1. Mletý vepřový bůček smícháme s rozklepnutými vejci, na jemno nastrouhaným sýrem, podle chuti osolíme, opepříme a vše dobře promícháme
2. Z připravené hmoty vytvarujeme váleček, zabalíme do alobalu a do druhého dne necháme v chladu uležet
3. Pak ho nakrájíme na plátky, které obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci, strouhance a na rozehřátém oleji smažíme po obou stranách dozlatova.

Doporučení:

Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy