Pikantní zeleninový salát pestrého vzhledu, ostřejší chuti po feferonkách.
Ingredience:
Na 1 kg: | |
200 g | cibule |
150 g | hořčice |
120 g | okurek sterilovaných bez nálevu |
120 g | sterilované papriky bez nálevu |
120 g | žampionů sterilovaných bez nálevu |
100 g | cibulky sterilované bez nálevu |
60 g | mrkve sterilované bez nálevu |
50 g | feferonek sterilovaných bez nálevu |
30 g | oleje |
18 g | octa |
10 g | cukru |
8 g | soli |
Postup:
1. Cibuli a okurky nakrájíme na plátky
2. Přidáme nudličky papriky, celé cibulky (jsou-li velké překrájíme je na čtvrtky), kostičky mrkve, plátky žampionů, rozsekané feferonky a celé neplněné olivy
3. Směs nakrájené zeleniny promícháme s nálevem připraveným rozmícháním hořčice, oleje, cukru, octa a soli.